Scrunchies en haarstrikjes van restjes stof

img_9381

Alle restjes stof waarvan ik zeker geen kledingstuk meer kan maken, ook niet alleen een voorpand of achterpand van een shirt bijvoorbeeld, die gooi ik in een grote mand. Maar die mand raakte vol. Dus het was tijd om hem even uit te mesten.


Textielbak
Ik knipte van alle lapjes de slierten af waar je sowieso vrijwel niks meer mee kan en ook de hele kleine stukjes gooide ik weg. Ik deed alles in een zak die ik netjes in de textielbak heb ingeleverd ter reclycling. En nu is de mand weer half leeg. Ik vind het handig om deze overige reststukjes toch te bewaren. Bijvoorbeeld als je een keer boordjes van een andere kleur stof wilt maken, een strookje om te gebruiken bij een nette afwerking van je halsboord, kleertjes voor de pop of onderbroekjes.

Scrunchies
Ik besloot van de stukjes die groot genoeg waren scrunchies te maken.  Hiervoor gebruikte ik lapjes van ongeveer 40 x 10 cm. Ik zette ze op verschillende manieren in elkaar. Er zijn vele tutorials en filmpjes te vinden op het web, bijvoorbeeld deze scrunchie tutorial van The DIY project. Ik maakte er 2 met een haarelastiekje erin en 2 met een ‘gewoon’ stukje elastiek en ik denk dat ik die met een stukje elastiek fijner vind. Een (nieuw) haarelastiekje is best strak.

Haarstrikjes
Ook maakte ik nog 2 haarstrikjes aan de hand van het patroontje van Smospotten en Snoesjes. Deze lag al heel lang in mijn kast, maar ik had er nog nooit iets mee gedaan. Ik vind ze erg leuk en ze zijn super snel klaar! Erg leuk voor het verwerken van restjes stof.

Restjes stof
Benieuwd wat ik eerder maakte met de stofjes? Als je op de linkjes klikt zie je 9 van de 10 keer ook waar ik het stofje heb gekocht.
– Zwart wit panter: legging, speendoekje
– Wit met zwarte stippen: boxkleed, babybroekje, babyborn top
– Panter geel: MiLou Dress (mijn gratis patroon)
– Koraalkleurige spetters: grote legging en kleine legging
– Jeans met stippen: babybroekje dat ik niet geplaatst heb
– Ribtricot okergeel: jurkje, speendoekje

Heb jij nog een leuk idee om te doen met restjes stof? Laat het me weten! Mijn volgende project is het maken van onderbroekjes.

img_9351img_9349img_9350img_9369img_9367img_9374img_9373img_9378img_9377img_9375img_9353

Eén reactie op “Scrunchies en haarstrikjes van restjes stof”

  1. […] Het was alweer 3 jaar geleden dat ik een aantal scrunchies naaide. De laatste tijd zie ik ze weer veel voorbij komen op Instagram in allerlei maak tutorials, waardoor ik zien kreeg er zelf ook weer wat te creëren. Stukjes stofEen mooi moment om door de restantenbak met stofjes te gaan. Ik koos leuke kleurtjes uit en knipte stukken van ongeveer 10 x 45 cm. Sommige zijn iets breder, sommige iets korter of langer. Je kunt er alle kanten mee op. Dit is een mooi formaat voor kinderen. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: