Imme jurk met 3 superleuke aanpassingen

dsc01073Z8 is één van mijn favoriete merken. Ik hou van de leuke printjes, kleurtjes en modellen van de kleding. We kopen het, maar ik vind het ook leuk om het als inspiratiebron te gebruiken.

Inspiratie
De inspiratie voor dit model jurkje haalde ik van jurkje Natalie van Z8. Alleen de pofmouwen liet ik achterwege. Hier had ik niet genoeg stof voor. De kleur is natuurlijk ook totaal anders, maar het model vond ik zo leuk dat ik besloot het na te maken.

Imme
Ik besloot het patroon van de Imme als basis te gebruiken. Ik maakte hier een tijdje geleden al een variatie op met een smalle roezel onderaan en dit jurkje draagt mijn dochter graag! Ik maakte nu een maat 116, met lengte maat 122. Dit is nog wat ruim, maar ik ga ervan uit dat hij dan na de zomer ook nog past.

Aanpassingen
De roezel onderaan is een strook van 20 cm + 1 cm naad + 2 cm zoom = 23 cm. Hiervoor maakte ik de onderkant dus korter. Ik neem bij de Imme de lengtemaat altijd 1 maat groter dan de breedtemaat. Zoals gezegd knipte ik dus een maat 116 met lengte 122. Van de onderkant haalde ik vervolgens weer 20 cm af i.v.m. de roezel. img_6565Hierbij knipte ik aan de voorkant 2 cm naadwaarde en aan de achterkant 1 cm naadwaarde. Zie in de volgende alinea waarom.

Rimpeltjes aan de hals
Ik maakte rimpeltjes aan de hals. Hiervoor legde ik bij het knippen de stof van het voorpand bovenaan 1,5 cm van stofvouw af. Onderaan ligt de stof gewoon aan stofvouw. Hiermee creeer je ruimte voor de rimpeltjes. De onderkant wordt scheef hierdoor. Knip daarom onderaan 2 cm naadwaarde in plaats van 1 cm. img_6566Later knip je de onderkant aan de hand van je achterpand recht af.

Mouwdetail
Bij de mouw knipte ik onderaan 4 cm naadwaarde. Ook tekende ik de mouw onderaan minder smal (dus rechter, zie roze lijn).

In elkaar zetten
Bij het voorpand maakte ik eerst het rimpelstukje aan de hals. Vanaf het midden tekende ik 3 cm naar beide kanten. In totaal ga je dus 6 cm rimpelen. Dit deed ik met de naaimachine. Ik zette de steeklengte op de langste stand en koos de hoogste draadspanning (9). In naaide met een rechte steek de 6 cm. img_6608De stof rimpelt dan vanzelf al. Als je nog wat meer rimpels wil, trek je de draadjes nog een beetje aan.

En dan…
– Naai de schoudernaden aan elkaar van het voor- en achterpand.
– Zet de mouwen erin.
– Naai de zijnaden + mouwnaden.
– Knip het voorpand recht af, aan de hand van de rechte achterkant.
– Trek het rimpeldraadje bij je hals nog eens aan en knoop je de draadjes vast. Zet de halsboord eraan. Als je dezelfde afwerking als ik heb wil aan de binnenkant kun je de uitleg van Sew Much Joy gebruiken.
– Voor de roezel knip je een strook van 23 cm hoog en een breedte van 2 x zo breed als de jurk zelf is. Naai de zijnaad / zijnaden en rimpel de bovenrand op dezelfde manier als bij het halsje, maar dan helemaal rond. Spelt de roezel dan vast aan de jurk. Verdeel hierbij gelijkmatig en naai vast.
– Sla aan de onderkant 2 cm naar binnen voor de zoom en naai vast. img_6820 img_6822
– Pas een dun elastiek om de pols van je dochter en knip af. Deze naai je met een rechte steek vast aan rand van de mouw. Hierbij verdeel je hem gelijkmatig langs de rand. Daarna sla je de mouw 4 cm naar binnen en naai je het vast met een zigzagsteek.img_6821

Even strijken en de zomen persen en klaar!

Stof
De panters en pluimen tricot komt van Babystofjes.nl.

Combinatie
Verder combineren we de jurk hier met een zwart witte legging van B.Nosy en haar coole Adidas sneakers. Het zijnaadlabel is van Cottontrends.

De scrunchie is van de Action en de haarstrik maakte ik zelf. Bekijk hier de tutorial.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties op “Imme jurk met 3 superleuke aanpassingen”

  1. […] Restjes Benieuwd waar ik de stofjes nog meer voor gebruikte en waar ik ze kocht? Klik dan even op onderstaande linkjes: – Grijs met sterretjes: een mislukt project… – Groen met figuurtjes: zomerjurkje – Poezenstof: shirtje en jurkje – Blauw met witte print: nachthemd – Lichtroze met figuurtjes en effen roze: weet ik niet meer… – Panters & pluimen: jurkje […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: