Speendoekjes (naaipatroon) voor dochter én pop!

dsc00973Mijn jongste dochter is nog dol op haar speentje. Ze is pasgeleden 2 geworden en mag hem alleen nog in bed en soms tegen etenstijd als ze een ‘lastig’ momentje heeft. Een losse speen vind ik maar niks, die zijn zo lastig terug te vinden, vooral in het donker. Dus lang leve de speendoekjes! Maar ook die raken wel eens kwijt samen met de speen.

Ik besloot wat restjes stof te verwerken tot speendoekjes, in verschillende soorten en kleuren. Leuk om te doen en lekkere snel klaar projectjes.

Panterprint en minky fleece
Het eerste speendoekje dat ik maakte toonde ik al eerder. Hij is uitgevoerd in dezelfde stoffen als een kledingsetje dat ik maakte: mintgroene minky fleece en panterprint tricot. Hij heeft de vorm van een ballon. Dit patroon kreeg ik gratis meegestuurd bij een bestelling bij Babystofjes.nl. Altijd leuk! Ik maakte het alleen wat kleiner in verband met onvoldoende stof.

Poesjes en gebreide stof
Het tweede doekje dat ik maakte, maakte ik met een restje poezenstof. Hier maakte ik eerder een jurkje en een shirtje van. De achterkant maakte ik van een roze gebreide stof. Hier maakte ik een top voor mijn dochter van. Het patroontje voor het doekje tekende ik zelf. Het knoopje erin vind ik lekker speels. Het patroon van dit speendoekje met knoop vind je hier. Scroll voor de werkwijze helemaal naar beneden.

Ribtricot en kruisjes
En dan het derde doekje. Deze maakte ik in de vorm van een hartje. De voorkant is van wit-zwarte kruisjes tricot en de achterkant van okergele ribtricot. Van de ribtricot maakte ik recent een jurkje. De kruisjesstof gebruikte ik voor een legging en een shirtje. Een hartje kun je eenvoudig zelf tekenen of eventueel een afbeelding van een hartje uitprinten van internet.

Ook voor pop
Ten slot kon natuurlijk ook Baby Annabell, de nieuwe pop van mijn peutertje niet achterblijven. Ook zij heeft een speentje waar je een lusje van een doekje doorheen kunt halen. Zij kreeg een mini speendoekje. Kunnen we dat speentje ook minder makkelijk kwijt raken. Mijn peutertje vindt het in ieder geval super leuk! Het patroon voor het speendoekje voor de pop vind je hier. Deze kun je uiteraard ook voor een newborn gebruiken. Scroll voor de werkwijze helemaal naar beneden.

Waarvan?
De speentjes kregen allemaal een MoDi labeltje dat ik bij Cottontrends bestelde. De blauwe speentjes zijn van Avent. Deze kleur koos ze zelf uit. Het roze speentje is van Difrax. Ik ben er nu pas achtergekomen dat het mijn dochter niet zoveel uitmaakt wat voor merk speentje ze krijgt. De lintjes en koordjes had ik allemaal nog liggen. Ik bewaar alle lintjes en koordjes die ik vind of krijg. Komt altijd wel een keer van pas:)

Herkennen jullie het jurkje nog dat mijn dochter draagt? Deze maakte ik bijna een jaar geleden. Kijk eens hoe ze gegroeid is! De zwarte legging is van Name-it.

Werkwijze speendoekjes

  • Knip het patroon uit.
  • Leg patroon aan de stofvouw van je stof en knip het 2x uit. In 2 keer hetzelfde of 2 verschillende stofjes.
  • Leg de 2 delen met de goede kanten op elkaar en speld vast.
  • Bepaal waar je je lint of koord wilt hebben. Laat op die plek een keergat open van ongeveer 3 cm.
  • Naai vast aan de rand.
  • Haal de stof door het keergat naar buiten, zodat je de goede kanten te zien krijgt.
  • Strijk netjes.
  • Stik aan de goede kant door met rechte steek en naai tegelijkertijd je keergat dicht met het lintje / koord erin. Zorg dat deze lang genoeg is om je speen doorheen te kunnen halen.
  • Leg een knoop in de punt.
  • Klaar!

SpeelgoedSpeelgoed

Eén reactie op “Speendoekjes (naaipatroon) voor dochter én pop!”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: