Yfke jurk (From Niki With Love) voor een supergirl

Het zat precies in mijn hoofd hoe dit jurkje moest worden. Van de koraalkleurige tricot had ik nog genoeg liggen, van de roze had ik een restje dat precies groot genoeg was en ook de stof voor de legging lag klaar. Alleen miste ik stof in het gebroken wit. Daar ging ik dus gelijk de volgende dag voor naar de markt in Doetinchem. En daar vond ik een lap van 1 meter voor slechts 3 euro, heel toevallig in precies de juiste kleur.

Patroon
Als patroon gebruikte ik de Yfke van From Niki with love. Ik maakte al eerder 2 jurkjes met dit patroon, namelijk deze en deze. Dit is de eerste waarbij ik voor de rechte versie ging. Ik verzon zelf de colorblok, de roezel en de bies op de schoudernaad.

Afwerking
De hals en mouwtjes werkte ik af met een biesje. Het was lang geleden dat ik dit aandurfde. Dit komt door een mislukte poging in 2015, toen ik pas naaide. Nou is mislukt een beetje overdreven, maar ik vond het niet mooi genoeg. Nu vond ik laatst een goede uitleg en ik besloot het weer een keer te proberen. Ben aardig tevreden nu en ga het zeker vaker doen.

Supergirl
Ik streek een flexfolie print erop met de tekst ‘Supergirl”. Deze bestelde ik bij Morizo. Ik koos zelf het lettertype en de tekst.

De inspiratie voor het jurkje haalde ik bij Z8 vandaan, maar wel met mijn eigen twist en andere kleuren. We zijn er erg blij mee! Mijn dochter heeft het setje aangehad toen de schoolfotograaf kwam.

Zusje
Voor zusjelief maakte ik ook een Yfke van de koraalkleurige stof en een spetterslegging. Deze vind je hier.

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020

2 reacties op “Yfke jurk (From Niki With Love) voor een supergirl”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: