Basisschool traktatie met frietjes & hamburger snoepjes

Mijn lieve meid is alweer 8 jaar geworden (omg!). Dat betekent natuurlijk dat er weer een traktatie bedacht en gemaakt moest worden voor op school. Eigenlijk wilde ik heel graag zelf iets maken / naaien, maar ik kon niet echt iets leuks vinden. In ieder geval niet iets dat niet al te veel tijd kost én iets dat mijn dochter ook leuk vindt.

Eerlijk gezegd was het ook best een drukke periode, dus was het ook wel fijn om het mezelf iets makkelijker te maken.

Frietjes met hamburger
Mijn dochter vond het een super leuk idee om frietjes met hamburgers te trakteren. Ziet er niet alleen heel leuk uit, smaakt ook nog eens lekker. We deden de frietjes in traktatiebakjes van HEMA. Hier zitten al handige prikkers bij waar je zelf iets op kunt schrijven. Ik plakte de prikkers met een plakbandje vast aan de binnenkant van het bakje.

We vulden de bakjes met Pomtips chipsfrietjes van Lays. De snoephamburgers zijn van Trolli. Voor 19 bakjes gebruikten we bijna 3 zakken chips.

Klein cadeautje
Onder in het bakje deden we een verrassing. Ik kan het niet laten om een klein uitdeelcadeautje toe te voegen bij een traktatie: een flexibel / buigzaam potlood van Solow. Je kunt er echt mee schrijven en je kunt er een knoop in leggen. Het aanslijpen doe je met een normale puntenslijper. Wat wel vreemd is, is dat het gele potlood in de verpakking een stuk langer is dan de rest….

Naamslinger
De mand wilde ik graag opvrolijken met een slinger. Afgelopen jaar maakte ik een slinger van papier. Nu besloot ik snel een mini naamslinger van restjes stof te maken. Ik koos allemaal effen kleurtjes. Ik maakte er letters op van holografisch flexfolie. Ik zette er geen leeftijd op, zodat we hem vaker kunnen gebruiken. Ik perste de letters vast met mijn Easypress.

Papier snijden
Uit papier sneed ik met mijn Cameo nog 2 figuren met de 8 erop. Deze maakte ik met een touwtje vast aan de mand.

De juffen kregen een reep Milka chocolade, uitgezocht door mijn dochter.

Samen vullen
De voorbereidingen hadden we al een paar dagen voor haar verjaardag gedaan. De chipjes en hamburgers deden we ‘s ochtends in de bakjes. Mijn meiden vinden het altijd heel leuk om zelf te mogen helpen, dus dat deden we gezellig samen.

Dochterlief ging trots met de mand naar school om daar haar feestje te vieren!

Bekijk ook even de reel op Instagram over deze traktatie!


Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: