De 7 leukste naaien voor kids boeken voor groot en klein

Hier vind je de 7 leukste boeken met naaipatronen voor kinderen. Voor jongens en meisjes, baby’s en grote kinderen… In willekeurige volgorde!

Allemaal rokjes
Als je nu eens de uitdaging aan zou gaan om zelf een rokje te maken? Met de hulp van Mme Zsazsa lukt het zeker. Mme Zsazsa is geen onbekende in de digitale wereld. Op haar blog spatten de leuke naai-ideeën van het scherm. Ze besloot haar creaties toe te vertrouwen aan het papier. Resultaat: Allemaal rokjes, een boek vol naaivreugde. De meer dan twintig ontwerpen voor grote en kleine meisjes zijn eenvoudig te maken en worden voorzien van een duidelijke uitleg, handige schetsen en prachtige foto’s. Met de patronen op ware grootte kan je direct aan de slag. Begint het al te kriebelen?
Maat: 2 jaar tot maat 46
Meer over ‘Allemaal rokjes’

Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid
Zelf kleren naaien is weer helemaal in. Aan de hand van handige patronen en stap-voor-stapinstructies leer je met dit boek hoe je de mooiste outfits maakt voor voor jongens als meisjes. Door de variatie in stoffen zijn de modellen geschikt voor elke dag, maar ook voor speciale gelegenheden. Een heerlijk handboek voor creatieve mama’s en oma’s die slow living hoog in het vaandel dragen.
Maat: 2 – 10 jaar
Meer over ‘Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid’

Pyjama Party!
Een pyjama is een ideaal kledingstuk om met naaien te starten, om met tricotstoffen te experimenteren, om je baby, je (klein)kind, je neefje of nichtje te verrassen… Inspiratie vind je volop in dit boek. Blader door ‘Pyjama Party!’ en kies je model: baby’s eerste pyjama, een lichte zomerpyjama, een hippe onesie, een stoere autopyjama of een schattige prinsessenpyjama… Kies een leuke stof, met auto’s, dino’s of schattige bloemetjes erop, in een fel kleurtje, met streepjes… en begin eraan. Met de duidelijke instructies, de stap-voor-stapfoto’s en de patronen op ware grootte kun je zo aan de slag. Wedden dat dit de lievelingspyjama van jouw (b)engel wordt?
Maat: 50/56 tot 176
Meer over ‘Pyjama Party!’

Stof voor durf het zelvers 3
Dit naai- en breiboek speelt in op het feit dat mensen steeds minder tijd nemen voor het naaien of breien van kleding. Vandaar de insteek: met een minimum aan inspanning een maximum resultaat. In het boek staan werkbeschrijvingen voor naai- en breiwerk vanaf de babymaat 50-56 tot en met de volwassen maat XL. Bij de in totaal 21 voorbeelden staan de benodigdheden, een stof/garenadvies, een stoflegschema en genummerde, stapsgewijze beschrijvingen voorzien van kleurenfoto’s. Op veel paginagrote foto’s staat het eindresultaat van deze eigentijdse, vlotte kleding. De patronen zijn meegeleverd op twee losse bladen. Enige naaiervaring om de modellen na te maken – of creatief verder uit te werken – is gewenst. Beide Vlaamse auteurs hebben ieder een eigen naaiblog. Toffe modellen, goed uitgelegd!
Maat: 50-56 t/m volwassen maat XL
Meer over ‘Stof voor durf het zelvers 3’

Schattige kinderkleren naaien
Naaien is weer helemaal in. Door te naaien kun je je helemaal ontspannen, en de kleren die je zo creëert, zijn een voor een unieke stukken en passen in de trend van duurzaamheid. Kinderen zullen het zalig vinden om de leuke kleren te dragen uit dit boek. Wil je zoon graag gaan wandelen in een warme, comfortabele trui? Wil je kleindochter graag spelen in een vrolijk wikkeljurkje? Ben je zelf op zoek naar een originele luiertas? In dit boek vind je ze heel wat inspiratie. En de voldoening achteraf zal onbetaalbaar zijn.
Maat: 0-3 jaar
Meer over ‘Schattige kinderkleren naaien’

Remi en Cosette
Naaien en knutselen in Japanse stijl. Meer dan een dozijn naaipatronen voor kinderen en knutsels met textiel. Valerie Boone, globetrotter, Japan-fan en modeontwerpster, stelde een naaiboek samen met tijdloze kindermodellen: een aantal eenvoudige patronen, om als beginnende naaister de moed niet op te geven, een paar voor de ijverige naaister met wat meer geduld om lekker lang te kunnen naaien, enkele modellen voor meisjes, enkele voor jongens, met stap-voor-stap foto’s om de draad niet kwijt te geraken, En knutselwerkjes om de kinderen heerlijk rustig te houden terwijl jij bezig bent!
Maat: 92 t/m 140
Meer over ‘Remi en Cosette’

La Maison Victor – Naaien voor beginners (Kids)
La Maison Victor heeft een aantal van de meest populaire naaipatronen voor kinderen gebundeld in een nieuwe uitgave. In dit naaiboek voor beginners vind je maar liefst 14 modellen. Allemaal makkelijke patronen op ware grootte van kleding voor meisjes, jongens en baby’s. Met de van La Maison Victor bekende duidelijke werkbeschrijvingen. Met onder andere de populaire Candy Jurk voor meisjes.
Maat: babypatronen 56 t/m 86 of 92, kinderpatronen 92 t/m 152 of 176
Meer over ‘LMV Naaien voor beginners (Kids)’

Mis jij jouw favoriete naaiboek voor kinderen hier? Laat dan een reactie achter!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: