Traktatie verjaardag meisje 7 jaar (naaien)

Volgens mij ben ik nog nooit zo vroeg met een traktatie begonnen als deze keer. Toen mijn jongste dochter 4 werd en afscheid nam van het kinderdagverblijf, naaide ik traktatiezakjes / trekkoordzakjes om te trakteren. Toen mijn oudste dochter dit zag, vroeg ze of ik dit ook voor haar wilde maken. Zeg dan maar eens nee…

Traktatie zakjes naaien
Bij mijn jongste dochter moest ik er 14 maken. Bij mijn oudste dochter 19. Toch weer 5 meer, maar wel met al wat meer ervaring en handigheid. Even later kreeg ik ook nog het verzoek om er 24 op bestelling te maken, dus maakte ik er nog veel meer! Zie onderste foto’s (met witte achtergrond). In deze blog leg ik uit hoe ik ze maakte. Ik vertelde toen ook al dat ik het leuk vind om zelf iets te maken als traktatie én dat het een mooie manier is om restjes stof op te maken. 2 vliegen in 1 klap dus.

Geen stress
Ik begon zo vroeg, omdat ik nog zwangerschapsverlof had en dit prima tijdens de slaapjes van mijn zoontje kon doen. Stap voor stap natuurlijk. Eerst alles knippen, dan alles spelden, dan alles naaien en dan de koordjes erdoor halen. Wat klaar is, is klaar dacht ik maar. Meer tijd dan nu krijg ik niet dacht ik. Niet dat je niks te doen hebt met een newborn in huis…. maar toch! Geen stress op het laatste moment. De zakjes lagen dus al een paar maanden klaar in de kast;)

Wat gebruikte ik?
– Allerlei verschillende stofjes uit mijn kast. Benieuwd hoe mijn kast eruit ziet? Kijk hier!
– Koordjes / garen van de Action en Zeeman.
Glitterpapier / knutselpapier Action. Hier maakte ik de hartjes mee, waar haar naam en leeftijd op staat. Ook de vlaggetjes aan de mand maakte ik hiermee.
Jute touw van de Action, om het hartje vast te knopen aan het zakje.
Mijn Cameo om de hartjes uit te snijden. Het lettertype dat ik gebruikte is ‘Ink Free’.

Wat zit er in de zakjes?
– Een hele leuke stuiterbal van Het Speelgoedpaleis: met unicorn, met 2 verloopkleuren of met een emoticon. Ik had leuke gummetjes uitgezocht, maar mijn dochter wilde stuiterballen.
Een klein zakje chips. Ik wilde er graag iets groots in dat het zakje een beetje opvult, dat staat leuker. Mijn dochter wilde graag chips, dus dat kwam goed uit.

Samen vullen
We vulden de zakjes samen. Vond ze heel leuk om te doen. Is ook zo klaar. Handig aan een verpakte lekkernij is dat je dit ook in het voren kunt klaarmaken. Chips blijft heel lang goed.

Mand
De mand is van Ikea. We hebben 2 lagen met zakjes op elkaar gezet. De juffen kregen lekkere Milka chocolade.

Op het moment dat je dit leest heeft ze inmiddels getrakteerd. We konden het natuurlijk niet eerder plaatsen, want dan is het geen verrassing meer;) Was was ze blij met haar traktatie, ze ging er trots mee naar school! Ziet er gezellig uit toch, al die kleurtjes bij elkaar?!

2 reacties op “Traktatie verjaardag meisje 7 jaar (naaien)”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: