Yfke jurkje in koraal genaaid & Viola legging met spetters

img_8913Soms kom ik bij het zoeken van een naaipatroon in mijn papieren voorraad een ander patroon tegen, waarvan ik vind dat ik die nodig weer eens moet maken. Zo ook met de Yfke. Zo’n leuk jurkje, maar pas 1 keer gemaakt.

Voor mijn oudste dochter maakte ik er afgelopen jaar 1 en deze past gelukkig nog. Ze draagt hem graag. Nu besloot ik er 1 voor de jongste te maken. Want haar interesse in ‘draai’ jurkjes en -rokjes neemt ook toe.

Waar gekocht?
Ik ging voor een effen Yfke in koraalkleurige tricot. Deze combineerde ik met een off white tricot met spetters. Ik vind ze erg leuk bij elkaar staan. Beide stoffen komen van Kickenstoffen en zijn van het merk Beebs. Het elastiek is van Kleurenmix en de applicatie is verkrijgbaar bij Top Fournituren.

De koraalkleurige tricot is wat dikker en dat is mooi, maar hij kreukt wel wat sneller. Misschien wordt dat na vaker wassen nog minder. Want ik had hem toch echt gestreken voor het maken van de foto’s;)

Yfke
Het patroon van de Yfke van From Niki with love vind je hier. Je kunt er een rechte jurk van maken of deze met wijde rok. Deze rok verlengte ik tot 1 maat groter, omdat deze vrij kort viel toen ik hem voor de oudste maakte. Ik naai meestal ‘s avonds of tijdens het middagslaapje, dus dan is passen geen optie. De legging is het Viola patroon van LMV. Ik maakte beide items in maat 98, maar zoals je ziet nog een beetje op de groei. Beter zo, dan te klein:)

En leuk dat ze de set vindt! Toen ik vroeg of ze zo even op de foto wilde in haar nieuwe kleding, had ze even later zelf haar legging al aangedaan. Ze kwam met jurkje naar met toe: “Mama, ff helpen?!” En ze doet precies wat ik zeg: op het stoeltje staan, handjes in de zij, handjes omhoog, dansen en het leukste…. springen!!! Super schattig:)

img_8908-1img_8909-1

BabyBaby

3 reacties op “Yfke jurkje in koraal genaaid & Viola legging met spetters”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: