Heerlijk zacht mintgroen – wit met zwarte stippen boxkleed

IMG_1004

Soms koop ik stof met een bepaald doel en maak ik er uiteindelijk toch iets anders van. Dat was ook het geval bij de mintgroene wafelstof die ik kocht. Het was de bedoeling hier een dekentje van te maken, tot ik op het idee kwam voor een boxkleed. En daarvoor had ik heel toevallig precies genoeg. Wat een geluk! Ook had ik een stuk ‘ wit met zwarte stippen’  tricot liggen die bedoeld was voor een broekje, maar daar zou ik wel genoeg voor over houden.

Afmetingen boxkleed (TWF box)
Ik heb eerst een gekocht boxkleed opgemeten en voor mezelf uitgetekend hoe het boxkleed eruit moest komen te zien. Daarna heb ik de stoffen op maat geknipt met overal 1 cm naadtoeslag. Ik ben begonnen met de stukken van de bovenkant aan elkaar te naaien. Wij hebben een witte box van het merk TWF.

32a3d4a7-72e4-44fd-a1f4-9b0175d515fd

Dekbed als vulling
Ik maakte al eerder een boxkleed voor mijn oudste dochter. Deze heb ik toen gevuld met schuimrubber. Dit is er ook heel geschikt voor, maar doordat het zo dik is kon ik er niet doorheen stikken aan de bovenkant en dat vond ik jammer. Daarom besloot ik dit keer een dekbed te gebruiken als vulling. Ik kocht voor slechts 2,99 euro per stuk 2 dekbedden bij Ikea, genaamd Myskgräs. Hier heb ik uiteindelijk 4 lagen van gebruikt, want het dekbed is echt heel erg dun. De 4 lagen zorgen ervoor dat hij lekker bulky oogt en heerlijk zacht is om op te liggen. Ik heb de dekbedden eerst op maat geknipt en de randen met een zigzagsteek afgewerkt, om ervoor te zorgen dat de vulling er netjes in blijft zitten.

Doorstikken
Omdat ik graag op de bovenkant de naden op de hoeken en tussen de 2 verschillende stoffen wilde doorstikken heb ik eerst alleen 1 dekbed op deze manier vastgenaaid. Door 4 lagen zou dit namelijk niet lukken. Daarna heb ik de andere 3 lagen ook aan elkaar vast genaaid op een paar punten. Zo gaat de vulling niet verschuiven in de wasmachine.

Fijn dutje
Ten slotte heb ik de achterkant met de goede kant op de voorkant gelegd en rondom vastgenaaid met uitzondering van een keergat. Na het keren heb ik het keergat dichtgenaaid en was mijn boxkleed klaar. Ik ben tevreden! En mijn meissie heeft er al een fijn dutje op gedaan.

IMG_1012

img_1007.jpg

IMG_1019

IMG_1021

Bekijk hier meer boxkleden!

15 reacties op “Heerlijk zacht mintgroen – wit met zwarte stippen boxkleed”

  1. […] Oliver broekje Het Oliver broekje maakte ik al een tijdje geleden, maar lag nog ongedragen in de kast, omdat ik er geen bijpassende top bij had (en omdat het eerst nog te groot was). Nu gelukkig wel! En wat vind ik dat gave zwart-witte stippen stofje schattig zeg en het voelt ook nog eens heerlijk zacht aan! Herken je het stofje? Dat kan, want ik gebruikte het al eerder voor een boxkleed. […]

  2. Hoihoi, leuk met die twee stoffen! Ik heb een vraagje over dit stukje: Doorstikken
    Omdat ik graag op de bovenkant de naden op de hoeken en tussen de 2 verschillende stoffen wilde doorstikken heb ik eerst alleen 1 dekbed op deze manier vastgenaaid. Door 4 lagen zou dit namelijk niet lukken. Daarna heb ik de andere 3 lagen ook aan elkaar vast genaaid op een paar punten.
    Wat bedoel je hier precies mee?

    Groetjes!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: