Nelly Dress in okergele rib tricot

dsc00860-1Een tijdje geleden zag ik dat de maakster van de Nelly Dress een nieuw patroondeel uitgebracht had, namelijk lange mouwen voor deze jurk. Ik wist gelijk dat ik de Nelly een keer met deze lange mouwen wilde maken. Daarom printte ik dit deel direct uit. Het basispatroon had ik al liggen, want ik maakte al eerder een Nelly voor mijn oudste zonder mouwen.

Gele rib tricot
Toen ik laatst stofjes ging bestellen bij Babystofjes.nl bestelde ik ook een stofje speciaal voor een Nelly, namelijk gele ribtricot. Een heerlijk zacht stofje!

Patroon
Het patroon van de Nelly Dress vind je hier en de mouw hier. Ik maakte dit jurkje op de groei, zodat mijn 4,5 jarige kleuter het na de zomer (hopelijk) ook nog aan kan. Ze draagt nu maat 110, dus ik zou normaal voor maat 116 zijn gedaan, maar omdat ik de Nelly (erg) baggy vind vallen koos ik voor breedtemaat 110 en lengte maat 116.

Legging
Ik maakte hier ook weer een Viola legging bij van LMV. Ook in maat 116. De stof van de legging koos ze zelf. Ze vindt de bloemen en vlinders prachtig! Ook deze is van Babystofjes. Hij staat leuk bij de effen okergele rib tricot.

Nu heeft ze even genoeg geel in haar kast. Op naar een ander kleurtje:)

3 gedachtes over “Nelly Dress in okergele rib tricot

  1. Pingback: Speendoekjes voor dochter én pop! | MADE by MoDi

  2. Pingback: Scrunchies en haarstrikjes van restjes stof | MADE by MoDi

  3. Pingback: 6 babybroekjes op een rij | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s