Aspen Dress met Ester & Ebbe

lrg_dsc00478Suspender jurkjes of overgooiers vind ik zo schattig staan bij kleine meisje. En ik vind het helemaal leuk als ze met een knoopje sluiten op de achterkant. Dus toen ik het Aspen Dress Patroon van Lowland kids voorbij zag komen moest ik hem wel kopen!

Variaties
Het leuke aan dit patroon is dat je er lekker mee kunt variëren: met / zonder flutters, met / zonder bib, met cirkelrok of met rimpelrok. Zo kun je heel verschillende varianten maken.

Goed lezen
Ik ging nu voor een variant met bib, rimpelrok en zonder flutters. Ik maakte hem van petrolblauwe tricot van Megastoffen. Deze kocht ik op de markt in Doetinchem. De kleur staat fantastisch bij de blauwe oogjes van mijn meissie. Het ‘handmade’ knoopje op de achterkant is een cadeautje dat bij een bestelling van Mamarieke zat.

Het patroon is niet moeilijk om te maken, je moet alleen wel goed lezen omdat je bij verschillende variaties verschillende dingen moet doen. Dat ging bij mij 1 keer fout, dus dat was even tornen;). Ik maakte trouwens een maat 2T voor mijn bijna 2 jarige.

Flutter top
Ik combineerde de Aspen Dress met de Ester & Ebbe top van Threads by Caroline. Dit is een gratis patroon. Ik maakte hem in een leuk zwart-wit stofje van Stenzo, deze kocht ik bij Karteris. Ik maakte een maat 92. Deze is ruim genoeg. Ik maakte in de zomer al een jurkje op basis van het Ester & Ebbe patroon, een shirtje met pofmouwtjes en een fluttertop met ruches aan de onderkant.

Legging & boots
Verder draagt mijn dreumes er op de foto een zwarte slangenprint legging van Name-it bij en biker boots van Shoesme. Deze laarsjes zien er niet alleen superstoer uit, ze zijn ook nog eens heerlijk flexibel en dus comfortabel voor zo’n kleintje.

Follow me
Ik ben heel blij met dit setje! Mijn volgende project wordt een Aspen Dress voor mijn 4 jarige! Niet missen? Volg me dan op Facebook!

Ps: wil je een suspender maken zonder het aanschaffen van een patroon? Vorig jaar maakte ik deze met rimpelrok en deze met met een halve cirkelrok.

BabyBaby

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s