100e blog!!!! 2 vrolijke setjes & een winactie!

Bijna 5 jaar geleden, op 6 augustus 2014 scheef ik mijn eerst blog. Deze ging over een opgeknapt buikkastje waar ik zo lang naar op zoek was geweest. Ik startte de blog omdat ik het leuk vind om te schrijven en ik wilde creatieve projectjes delen, wat ik nu eigenlijk nog steeds doe. Het grappige is dat ik toen nog niet kon naaien en nu bestaan de blogs voor zo’n 90% uit genaaide kleding.

Naaiverslaving
Een naaimachine kocht in in 2015 toen mijn oudste dochter een paar maanden oud was. Het leek me zóóó leuk om zelf kleertjes voor haar te kunnen maken.En dat had ik goed ingeschat, want zo ondertussen is het bijna een verslaving geworden. Ik moet mezelf soms echt even afremmen en vertellen dat er nog andere vrijetijds bestedingen zijn (in mijn me-time). Toen mijn 2e dochter begin 2018 werd geboren pakte ik het naaien en bloggen écht fanatiek op. Dat zag ik terug in de bezoekersaantallen en reacties, wat het allemaal extra leuk maakt! Overigens is het dus niet alleen naaien wat ik doe, maar ik deel ook gehaakte creaties, traktaties, interieurstyling en meer. Er past veel onder de naam ‘MADE by MoDi’, dus ik kan hiermee volop variëren.

100e blog!
Maar nu dus een 100e blog en dat mag best gevierd worden vond ik. Daarom sprak ik met Babystofjes.nl af een leuke actie te doen, deze vind je onderaan dit bericht. Ik laat je eerst zien welke vrolijke kledingsetjes ik voor mijn meisjes maakte.

Neon stofjes
Ongeveer een maand geleden bracht ik een bezoekje aan Karteris in Oosterhout, mijn favoriete stoffenwinkel (grote hal!). Hier kocht ik een hele stapel stoffen, maar ook een aantal leuke Neon stofjes. Een uni neon roze french terry en een neon katoen tricot met vrolijke flower power print van Nooteboom. Er waren nog veel meer leuke gekleurde neon stofjes, maar ik mocht er van mezelf maar eentje meenemen. Karteris heeft sinds een tijdje een webshop onder de naam Babystofjes.nl, hier kun je deze stofjes ook bestellen. De linkjes in deze alinea leiden je daar naartoe.

Leggings
Eerst maakte ik voor beide dames een legging van de flower power tricot. Mijn oudste is net 4 en heeft maat 110 en de jongste is 1,5 en heeft maat 86. Voor de oudste gebruikte ik de Viola legging uit Naaien voor beginners van LMV. Deze maakte ik 3 cm korter, verder veranderde ik niets. Voor de jongste gebruikte ik het patroon dat ik zelf tekende en even geleden met jullie deelde.

Top met ruches
Voor de jongste maakte ik een aangepaste Ester & Ebbe top van Threads by Caroline. Een gratis patroon. Je ontvangt het als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, samen met een aantal andere gratis patronen. Ik paste alleen de onderkant aan, deze maakte ik 7 cm korter. Hier zette ik vervolgens een roezelstrook aan. Deze is 11 cm hoog en voor de breedte naam ik 1,8 x de breedte van de top. Voor de top koos ik maat 92.

Yfke
De oudste kreeg een Yfke jurk van From Niki with love. Dit patroon had ik al vaker bekeken, maar ik had niet een concreet idee in mijn hoofd in welke stof ik hem zou willen maken, daarom schafte ik het nog niet eerder aan. Ik was erg benieuwd hoe dit elastiek ertussen genaaid werd, want dit vond ik er altijd zo mooi uitzien. En nu weet ik het dus;) Ik maakte breedte maat 110 en lengte maat 116, zowel bij de top als de rok. Bij de top was achteraf misschien niet echt nodig geweest. Bij de mouwen maakte ik een échte omslag, hiervoor knipte ik 3 cm extra aan de mouwen. Ik heb hem dubbel omgeslagen en vind het leuk dat je zo de ruwe binnenkant van de french terry ziet.

Afwerking jurk
Het zwarte elastiek kocht ik laatst ook bij Karteris. De letter ‘M’ strijkapplicatie is van MEGA Mooi. Deze heb ik eerst vastgestreken en daarna nog aan de rand vastgenaaid. De zoom van de jurk werkte ik af met zilverkleurig naaigaren in een overlocksteek. Zo komt de kleur zilver uit het elastiek terug in de afwerking. Nu ik deze link van het garen eronder plak moet ik trouwens heel hard lachen, want ik zie dat het borduurgaren is! Werkte prima in de naaimachine! Ik gebruikte hem alleen als bovendraad, voor de onderdraad liet ik de roze zitten.

Op de foto’s:
Leuk hé die Adidasjes? Die staan overal bij!
De sandalen kocht ik hier.

Actie!
En dan over de actie… Vind jij deze stofjes ook zo gaaf? Je kunt ze nu winnen! Van beide stoffen ontvang je dan 1 meter. Deze stoffen worden aangeboden voor Babystofjes.nl.

Wat moet je doen?

Je kunt meedoen tot en met 11 juli 2019. De winnaar wordt via mijn Facebookpagina bekend gemaakt.

Succes!collage stofjes winnen

4 reacties op “100e blog!!!! 2 vrolijke setjes & een winactie!”

  1. […] Flutter top Ik combineerde de Aspen Dress met de Ester & Ebbe top van Threads by Caroline. Dit is een gratis patroon. Ik maakte hem in een leuk zwart-wit stofje van Stenzo, deze kocht ik bij Karteris. Ik maakte een maat 92. Deze is ruim genoeg. Ik maakte in de zomer al een jurkje op basis van het Ester & Ebbe patroon, een shirtje met pofmouwtjes en een fluttertop met ruches aan de onderkant. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: