Shirt met pofmouwtjes & paperbag rokje

Mijn 4 jarige bekeek de jurk die ik had gemaakt voor onze dreumes met een enigszins jaloerse blik. “Mama, wil je voor mij ook iets maken met die poesjes?”

Eerst zei ik ‘nee’, omdat ik dacht niet voldoende stof te hebben. Later bedacht ik dat ik het stofje ook zou kunnen combineren met een ander stofje. Ik dacht direct aan een zwart-wit stofje of een stof in de kleur roze dat in de poezenstof zit. Ik trok wat stoffen uit de kast en bekeek verschillende combi’s. Normaal ben ik niet zo van het combineren van verschillende stofjes, dus ik vond het best spannend. Maar in mijn hoofd was het leuk, dus ik besloot er voor te gaan!

Pofmouwtjes
Hoe het model eruit zou moeten zien had ik ook al in mijn hoofd, ik kon alleen niet zo 1-2-3 een patroon vinden. Ik wilde een shirt met pofmouwtjes. Daarom besloot ik zelf een patroon aan te passen.

De Ester & Ebbe van Threads by Caroline had ik toevallig net geprint voor een ander project. Deze gebruikte ik als basis. Je moet je inschrijven voor de nieuwsbrief en dan krijg je alle gratis patronen toegestuurd. Ik koos maat 110 voor mijn peuter die pasgeleden 4 is geworden. De flutters liet ik weg en de mouwen paste ik aan naar pofmouwtjes. Die lijkt misschien moeilijk, maar het is heel goed te doen! Ik deed het op deze manier (de rechter op het plaatje).

Paperbag rokje
Van de roze tricot die ik gebruikte voor het halsboordje had ik nog genoeg over voor een rokje. Ik besloot een paperbag rokje te maken. Superleuk en simpel! Bekijk hier de tutorial voor het maken van een Paperbag rokje.

Stoffen

Ik ben er blij mee en dochterlief ook, want hij mocht aan op haar laatste schooldag!

4 gedachtes over “Shirt met pofmouwtjes & paperbag rokje

  1. Pingback: Ester & Ebbe jurkje met kruisjeslegging | MADE by MoDi

  2. Pingback: Aspen Dress met Ester & Ebbe | MADE by MoDi

  3. Pingback: Speendoekjes voor dochter én pop! | MADE by MoDi

  4. Pingback: Meisjes hipsters (boxershort) van restjes stof | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s