Stippen Overgooier & roze ruches top voor dochter genaaid

Toen ik laatst het setje voor de jongste maakte kondigde ik al aan dat onze oudste ook graag een ‘rokje met bandjes’ wilde. Twee keer precies hetzelfde maken vind ik niet zo uitdagend, daarom besloot ik het net iets anders aan te pakken.

De stoffen viste ik uit mijn voorraad. Beide stoffen kocht ik op de markt in Doetinchem. Van de grijze met zwarte stippen wilde ik oorspronkelijk een rok voor mezelf maken, maar dit is er nooit van gekomen. De roze kocht ik voor de dochters zonder daar direct een idee bij te hebben.

Suspender skirt
Ik had nog nooit een cirkelrok gemaakt, dus het leek me een mooie gelegenheid om dat nu eens uit te proberen. Een hele cirkelrok vond ik wellicht wat too much, daarom besloot ik voor een halve cirkelrok te gaan. Ik deed dit aan de hand van de uitleg in dit filmpje. Vond het erg leuk om doen. Ik voegde geen rits toe, omdat mijn stof rekbaar genoeg is.

Ik maakte bandjes aan de rok, die ik op de rug liet kruisen. Toen bleek dat ze afzakten maakte ik nog een knoopsgat en knoop op de achterkant. Probleem opgelost! De rok is overigens 27 cm lang, voor een maat 110.

Imme top
Onder een overgooier / rok met bandjes / suspender rok vind ik een top met ruches erg leuk staan. Ik besloot de Imme Jurk te verkorten tot een top. Ik voegde ruches toe bij de mouwen. Benieuwd hoe? Bekijk dan de tutorial. Ik maakte een maat 110 voor mijn bijna 4 jarige. Deze zit aan de ruimte kant, maar ik hoop dat ze er dan na de zomer ook nog in past. Dan moet ze alleen niet in het tempo doorgroeien als ze de laatste tijd doet!

Waar ik van baal is dat het halsje niet zo mooi gelukt is. Ik heb het boordje wat te smal geknipt en de gebreide stof is zowiezo niet de makkelijkste om mee te werken. Het rekt héél erg! Ik vind de zuurstokroze kleur wel erg gaaf!

Setje zusje
Benieuwd hoe het vergelijkbare setje voor onze dreumes eruit ziet? Kijk dan hier.

Goedgekeurd!
Het goede nieuws is dat deze nieuwe creatie in in de smaak valt bij mijn peuter. Ik heb het al vaker verteld, ze wil eigenlijk alleen maar zwierrokjes aan! En dat woord rokje spreekt ze dan nog zo schattig uit… het klinkt een beetje als ‘ wokje’ . ‘Mama, vandaag wil ik een wokje aan!’, zegt ze dan. Het klikt zo lief… dat ‘foutje’ mag ze nog wel even blijven maken!:) En gelukkig heeft ze deze ‘wok’ al meerdere keren zelf uit de kast gehaald!

Zie hieronder op de foto’s dat je met een rokje aan ook best in een boom kan klimmen!

Regenlaarsjes Scapino
Zwarte legging Zeeman
Kinderparfum Nijntje

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog. Volg je mij al op Facebook?

2 reacties op “Stippen Overgooier & roze ruches top voor dochter genaaid”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: