Ester & Ebbe jurkje met kruisjeslegging (gratis patronen)

Sinds ik het Ester & Ebbe patroon heb ontdekt ben ik helemaal fan. Het is een leuk patroon om te maken en je kunt er lekker mee variëren. Ik maakte al een shirt met aangepaste mouwtjes en nu besloot ik hem te verlengen tot jurkje. Ik maakte voor de jongste van 1,5 jaar een maat 92.

Top verlengen tot jurk
Om de lengte van je jurk te bepalen kun je het beste een bestaand jurkje pakken waarvan je de lengte goed vindt. Deze leg je op het patroon en je kunt meten hoeveel cm’s je moet toevoegen. Ik verlengde de top met 9 cm. Op de foto is het meer, maar ik knipte er later nog wat af. Deze 9 cm is inclusief zoom, want het gehele patroon is inclusief naadwaarde. Ook liet ik het jurkje iets wijder uitlopen. Ik tekende aan de onderkant 5 cm bij en trok vanaf de oksel een rechte lijn naar dit punt. Een extra lang (naai)lineaal is hier handig bij.

Afronden
Ik wilde de onderkant iets afgerond hebben. Daarvoor trok ik vanuit het midden van het nog dubbelgevouwen patroon (aan de stofvouw) een rechte lijn naar een punt dat 3 cm hoger ligt aan de naadkant. Dit knipte ik vervolgens iets ronder uit.

Vervolgens zette ik de Ester & Ebbe hetzelfde in elkaar als de top. Hierbij maakte ik een domme fout. Ik zette 1 flutter er verkeerd om aan en daar kwam ik achter toen de mouw er ook al in zat. Ik heb lekker zitten tornen dus… Overigens komt deze mooie zalmroze tricot van Karteris. Ik maakte er al eerder een minibroekje van en een paperbagrokje.

Legging
Ik maakte een bijpassende legging bij de set in een wit-zwarte stof met kruisjes. Deze lag eigenlijk al lang ik mijn kast. Ik kocht hem een tijdje geleden op de markt in Doetinchem. Ik gebruikte al een stukje voor de Ester & Ebbe top van de oudste. Ik gebruikte mijn eigen (gratis) patroon in maat 86.

Dit setje zal veel gedragen worden! En zeker niet mijn laatste Ester & Ebbe!

Op sommige ‘aan’ foto’s zijn de kleertjes niet meer helemaal schoon. Probeer maar eens een dreumes schoon te houden in een speeltuin! Sorry hiervoor;)

img_8621

5 reacties op “Ester & Ebbe jurkje met kruisjeslegging (gratis patronen)”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: