Sien Dress & Fons Shirt met watermeloentjes

img_8490Ik hoefde niet te vragen aan mijn kleuter of ze het stofje leuk vond, want daar had ze al meerdere keren mee in de hand gestaan met de vraag of ik daar iets van wilde maken. En ook het patroon hoefde ik niet over te twijfelen. Een jurkje met een rimpelrok scoort altijd goed bij mijn kleuter.

Sien Dress
Zo’n stofje heeft niet veel poespas nodig, daarom koos ik voor de (gratis) Sien Dress. Altijd leuk! Ik maakte maat 116 voor mijn meisje die net 5 is geworden. Ik liet de omslag aan de mouwen achterwege, deze zoomde ik om. Hiervoor voegde ik 2 cm naadwaarde toe.

Fons shirt
Ik had nog een strook stof over en hoopte heeeeel erg dat ik hier voor de jongste meid ook nog een shirtje van kon maken. Met een beetje passen, meten en stechelen lukte het net om er een maat 98 uit te halen! Super blij mee! Ik maakte geen omslag bij de mouwtjes, maar de optie met een boordje. Ook knipte ik het halsje 1 cm wijder voor een net iets losser effect en zette ik een halsboordje van 3,5 cm aan. Het patroon van het Fons shirt vind je hier. Het roze rokje is van de HEMA, uit een oudere collectie. Het is de voormalig lievelingsrok van grote zus, die ze met pijn in haar hart aan haar zusje heeft afgestaan.

Meloenen stofje
De stof voor dit jurkje is van Qjutie kids. Ik bestelde het bij Kickenstoffen. Ik vind het een erg leuk kleurtje. Streepjes vind ik altijd leuk en de roze watermeloentjes maken het lekker vrolijk en zomers.

Niks missen?
Bedankt voor het lezen! Volg je mij al op Facebook en/of Instagram?

Mooi en gezondMooi en gezond

4 gedachtes over “Sien Dress & Fons Shirt met watermeloentjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s