Flutter Sweatshirt Dress met panterprint legging

jurkEn toen was het even stil op de blog. Na alle feestdagen en gezelligheid had ik een beetje behoefte aan rust. Zo zat ik ook meer dan 2 weken niet achter de naaimachine. Wat voor mij best lang is!

Deze jurk was al klaar, maar het kwam er maar niet van om foto’s te maken. Zoals ik laatst al een keer zei vind ik foto’s maken ook wel lastig nu. De dagen zijn kort, waardoor het binnen snel donker is. De foto’s worden dan toch minder mooi en daar baal ik dan weer van. Ik kijk er naar uit ze weer lekker buiten te kunnen maken.

Patroon baggy jurk
Het patroon dat ik gebruikte voor deze sweatshirt jurk is van Brindille & Twig, de Flutter Sweatshirt Dress. Ik maakte deze jurk al eerder in een klein maatje in het geel en zonder flutters in het roze. De onderkant paste ik aan. Deze maakte ik iets minder rond, zodat je het makkelijker kunt naaien.

Ruimvallend model
Bij het patroon staat vermeld dat het een ruimvallend (baggy) model is. Als je wilt dat de jurk niet te ruim valt, wordt geadviseerd 1 a 2 maten kleiner te maken. Ik maakte daarom maat 104 voor mijn 3,5 jarige. Als dit er niet bij had gestaan was ik voor 110 gegaan.

Resultaat
Als ik eerlijk ben vind ik het resultaat wel een beetje tegenvallen. Ik vind de flutters bij de schouders niet mooi vallen. De flutters zijn denk ik te groot, waardoor ze slap vallen. Of de stof te dun. Verder vind ik het model ook een beetje te losjes zeg maar. In de babymaat waarin in dezelfde jurk heb gemaakt vind ik hem wel super leuk! Toch wilde ik hem met jullie delen, zodat je kunt zien hoe het patroon valt in maat 104.

Legging en stof
De legging is van de Zeeman, deze kocht ik al een tijdje geleden. De stof van de jurk haalde ik op de markt in Doetinchem.

Toch een geinig jurkje voor erbij! Het volgende naaiproject is iets anders dan een kledingstuk. Ben je benieuwd? Hou mijn blog dan in de gaten of volg mij op social media!

Klik hier voor een leuke giraf knuffel!

———————————————————————–

Update 16-2-19
En toen kwam ik op het idee de ‘slap hangende’ flutters gewoon een stukje korter te knippen… Dan dat had het jurkje nou net nodig. Zo vind ik hem wel heel mooi!

Eén reactie op “Flutter Sweatshirt Dress met panterprint legging”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: