Suspender rokje (overgooier) met roze flutter top

lrg_dsc06738Mijn trouwe lezers zullen weten dat ik graag iedere cm van een lapje stof benut, maar vooral er ook iets heel moois van wil maken. Dit keer had ik een stukje Poplin katoen over van de voetenzak die ik maakte voor onze wandelwagen. Veeeeeel te mooi om weg te gooien en gelukkig groot genoeg om nog een rimpelrokje van te maken!

Een rimpelrokje is trouwens ook één van de weinige kledingstukken die ik kan bedenken voor een meisje in katoen trouwens. Of een jurkje of een bloesje. Ik gebruik deze stofsoort weinig. Maar goed, ik ging dus voor een rimpelrokje mét bandjes. De bandjes worden ook wel bretels genoemd of een suspender skirt / rok.

Simpel project
Het is een simpel project. Je maakt eerst een rimpelrokje en daar zet je vervolgens bandjes aan. In dit filmpje zie je hoe je het suspenderrokje kunt maken.  Ik maakte in rokje in maat 86. Ik gebruikte een bestaand rokje om de gewenste lengte te bepalen. Houd onderaan rekening met naadwaarde voor de zoom en bovenaan voor de tunnel waar het elastiek in moet. Ik voegde onderaan 2 cm toe en bovenaan 5 cm. Mijn elastiek is 2 cm breed. Om de lengte van het elastiek te bepalen mat ik de taille van mijn dochter op en haalde hier een paar cm van af. Gebruik jij ook al een handig zoommaatje?

Suspenders
Daarna was het tijd om de bandjes / bretels / suspenders te maken. Bepaal hoe breed je ze wel hebben en voeg wederom naadwaarde toe. Voor de lengte van de suspenders kun je een shirt opmeten van schouder tot zoom. Dit doe je dan keer 2 en nog wat extra centimeters voor de afwerking en speling. Wat je over hebt knip je gewoon af. Ik naaide de suspenders overigens netter vast dan in het filmpje. Ook scheurde ik mijn stof niet, al lijkt dat bij haar perfect te gaan.

Flutter top
Voor de top gebruikte ik (alweer) het gratis patroon van de Ringer tee. Ik maakte een maat 84, voor mijn net 1 jaar geworden dochter. Dit komt overeen met een Nederlandse maat 86. Ik gebruikte de flutters van een ander patroon van Brindille & Twig, namelijk de Flutter Sweatshirt Dress. Deze rimpelde ik met behulp van een gebaksvorkje. Zien hoe? Kijk hier. Ik voegde trouwens 1 cm naadwaarde toe aan de flutters, omdat ik ze wilde omzomen. Dit deed ik met een overlocksteek, precies op het randje. Zo is het mooi afgewerkt. De boordjes aan de mouwen zou ik de volgende keer trouwens wat breder maken. Ik vind ze nu erg smal.

Stoffen
De stoffen zijn beiden van Studiostof. Ik vind ze allebei gewéldig. Het roze stofje is toch echt een stofje om verliefd op te worden?! Zo lief! En de zwarte met de witte stippen ook zo schattig en eigentijds! Dit is een Poplin katoen.

Met zwart-witte pandakniekousen van Birdy Blues.Oja, grote zus wil ook zo’n setje. Dus binnenkort kun je nog een keer hetzelfde trucje verwachten, maar dan in een paar maatjes groter en met andere stofjes.

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog! Volg je mij al op Facebook?

Ps: een dokterskoffertje is altijd leuk, mijn dochter speelt er graag mee!

2 reacties op “Suspender rokje (overgooier) met roze flutter top”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: