Walvis bekleding voor mandje & kasthanger

Op onze babykamer heb ik gekozen voor een walvis thema. Niet dat er overal walvissen op staan, maar het komt wel op meerdere plaatsen terug en in meerdere accessoires. Ik denk dat ik nog wel een keer een ‘roomtour’ doe binnenkort.

Jeansblauw, wit en rotan
We hebben op de babykamer gekozen voor de kleuren (jeans)blauw, wit en rotan / zeegras. Dat laatste om weer een beetje warmte toe te voegen. Ik had nog een leuk zeegras mandje waar een crèmekleurige bekleding in zat. Dit mandje gaan we gebruiken om de luiertjes in te doen. De bekleding vond ik een beetje saai, daarom besloot ik er een nieuwe bekleding in te maken mét walvisjes!

Bekleding
Ik mat de maten van de bestaande bekleding op en tekende deze rechthoeken na: 1 onderkant, 2 zijkanten en een voor- en achterkant. Ik voegde geen naadwaarde toe, omdat ik tricot gebruikte en dat rekt mee. Ik voegde wel een aantal centimeters toe aan de bovenkant om een zoom en omslag te kunnen maken. Dit sluit zo mooi aan om het mandje heen. Ik kocht de walvissen tricot bij Karteris in Nijmegen.

In 2018 maakte ik ook mandjes voor de commode, maar dan voor mijn dochter in roze en zwart wit.

Kasthanger
Toen het mandje klaar was leek het me leuk om de walvissen stof nog subtiel te laten terugkomen op een andere plek. Ik besloot een hanger te maken voor aan de kast in de vorm van een walvis, met een walvisstofbuik. Ik tekende een walvis op papier en dit nam ik over op de stof. Best simpel en zo kun je precies je gewenste maat bepalen. De wafelstof had ik over van een wiegdekentje dat ik maakte. Deze kocht ik ook bij Karteris. Ik vulde de walvis met de vulling van een oud kussen.

Om de walvis net iets extra’s te geven maakte ik er een nepleren labeltje aan van de Action. Hij staat super leuk aan de kast! Ook een kasthanger maakte ik al eerder, maar toen ging ik met haaknaald (en stof) aan de slag.

Blijf me volgen (via Facebook), als je nog meer (jeans)blauwe accessoires wilt zien!

3 reacties op “Walvis bekleding voor mandje & kasthanger”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: