Hippe mandjes voor op de commode genaaid

Een maand voor de uitgerekende datum gingen wij verhuizen naar ons nieuwe huis. Door alle drukte had ik niet heel veel tijd gehad om na te denken over de accessoires en details voor de nieuwe babykamer. De basis was wit met roze, hetzelfde als bij mijn oudste dochter. Deze kleuren zijn altijd goed voor een meisje.

Geen kopie
Twee weken voor de uitgerekende datum bedacht ik ineens dat ik de kamer toch een andere touch wilde geven, zodat het niet bijna een kopie van de kamer van haar zus zou zijn (ook al is het in een ander huis). Ik besloot het hippe zwart-wit eraan toe te voegen. Eerst vond ik dit maar niks, maar ineens vond ik het geweldig. Laten we maar zeggen dat dat door de zwangerschapshormonen kwam:D

Roze wafel & zwart-wit
Ik begon met het maken van leuke mandjes voor op de commode. 1 voor de luiers en 1 voor haar haarborsteltje, haarbandjes, speldjes en andere frutsels. Ik had nog roze wafelstof liggen, die kon ik hier mooi weer voor gebruiken. En daarbij gebruikte ik wit met zwarte stippen stof van de kwantum. Dit stofje vind ik echt te gek. Ik heb dezelfde stof gebruikt voor een omslagdoek.

Rond Mandje
Het mandje voor de haarspulletjes etcetera is rond. Ik heb hiervoor een instructiefilmpje van YouTube gebruikt van JessalliHandmade, namelijk deze. Deze video is in het engels, ze geeft een heel duidelijke uitleg.

Rechthoekige luiermandjemandje
Voor het luiermandje gebruikte ik een mandje van de Action als stevige basis. Deze heb ik opgemeten en zowel aan de binnenkant als de buitenkant een stoffen bekleding gemaakt. De 2 verschillende stoffen zitten niet vast aan elkaar, zodat ik ze eruit kan halen om te wassen. Bij de stippenstof heb elastiek gehaald door te rand, zodat die mooi aangesloten om de mand zit.

Leuke combi
De mandjes zijn mooi geworden en bovendien snel klaar. Ze staan inmiddels alweer ruim 3 maanden te pronken op de commode. De combi van de 2 stoffen vind ik zelf erg geslaagd! Ik heb uiteraard nog een paar zwart-wit items toegevoegd aan het kamertje. Misschien dat ik binnenkort een keer een roomtour doe om haar hele kamertje te showen:)

Excuses voor de blauwe vlekjes, die zag ik pas toen ik heb bericht bijna wilde publiceren. In het echt zie je ze dan ook bijna niet. Even wassen maar…

Kam en borsteltje zijn van Prenatal:)


Speeltoestellen kopen

5 reacties op “Hippe mandjes voor op de commode genaaid”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: