Zwart-wit projectjes: tas, kussentje, mandbekleding

img_3237Ik ben nog steeds bezig met een kastopruiming als het om mijn stoffenkast gaat. We hebben nu vakantie en zijn ook de rest van het huis aan het opruimen en wat klusjes aan het doen, dus dat past mooi in het straatje. Mooi weer hebben we toch niet echt:'(

Stoffen
Ik had nog wat resten zwart-witte decoratiestoffen in mijn kast liggen. Het leek me mooi deze ook eens weg te werken. Waar komen ze vandaan?
Zwart witte streep – Ikea
Zwart witte driehoekjes – Kwantum
Wit met zwarte stippen – Kwantum
– Wit met grijze bloem – Ikea (deze is volgens mij niet meer verkrijgbaar)
Wit met kleine zwarte driehoekjes – Karteris

Tas
Ik maakte een ‘eco bag’ aan de hand van deze tutorial. Deze stelde ik dus samen met de stoffen die ik nog had liggen. Voor de voering aan de binnenkant gebruikte ik noodgedwongen 2 verschillende stoffen, maar dat vind ik er wel leuk uitzien. Je hebt de tas zo in elkaar zitten, het langst was ik nog bezig met het keren van de bandjes. De gordijnenstof van Ikea is vrij stug, wat het niet bepaald makkelijker maakte.

Het resultaat mag er zijn! Als hij goed bevalt en mooi blijft ga ik er meer maken. Ook een grotere die echt als boodschappentas gebruikt kan worden, maar nu eerst even testen!

Kussentje voor op de bank
Er lag al lang een binnenkussentje van Ikea te wachten, samen met de zwart-wit gestreepte stof. Gek dat ik dan juist voor zo’n snel projectje geen tijd maak. Want zo’n kussentje is zo gemaakt! Voor de achterkant gebruikte ik de witte stofjes met driehoekjes die ik ook gebruikte voor de muziekster en kasthanger.

Afmetingen kussentje
Nog een tip bij het maken van een kussentje (zonder rits). Strijk je stoffen voordat je ze aan elkaar naait. Als het kussen erin zit lukt dit niet meer. En wat betreft de afmetingen heb ik exact dezelfde maten aangehouden als de afmetingen van het binnenkussen (40 cm x 65 cm). De volgende keer zou ik er zelfs nog 1 of 2 cm afhalen. Zo ziet er kussentje er goed gevuld uit.

We hebben net een nieuwe groene kleur op de muur waar ik heel blij mee ben. Het is olijfgroen van Gamma gemengd in Flexa muurverf. Het groene kussentje op de bank komt van de Action. De bedoeling is om er ook nog een nieuwe groen kussentje bij te doen, die meer op de kleur van de muur lijkt.

Onze fijne grijze hoekbank is van Eijerkamp.

Mandje met stoffen binnenkant
Het witte stofje met grijze bloemen dat aan de binnenkant van de tas zit gebruikte ik eerder voor de voering van dit mandje. Dit was 1 van van mijn allereerste naaiprojectjes. Hij staat momenteel in onze toilet. Ik bewaar er de toiletreiniger en een voorraad wc rollen in. Het mandje had oorspronkelijk een andere kleur. Ik verfde het zelf grijs.

Zo weer wat stofjes verwerkt én nieuwe leuke spullen erbij!

Bedankt voor je bezoek! Volg je mij al op Pinterest of Instagram?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: