Baby- & dreumeskamer in roze-wit-zwart

Het stond al lang op de planning om foto’s te maken van de kamer van mijn jongste dochter. Een roomtour zeg maar. Maar vandaag kwam het er pas van. Het is namelijk tijd om haar ledikantje te vervangen voor een peuterbed. Ze klom er gisteravond namelijk uit. Ze lag vanwege de hitte zonder slaapzak in bed en dan is het natuurlijk een stuk eenvoudiger. Dus toen kreeg ik even een schop onder m’n bips zeg maar om foto’s te gaan maken.

Zwart-wit-roze
De kleuren die je vindt op de baby- & dreumeskamer zijn roze, wit en zwart. Ze is ons tweede meisje en we hebben de meeste spullen van onze oudste opnieuw gebruikt. Wel in een andere huis, dus ze hebben niet precies dezelfde kamer gehad. De zwarte toevoegingen zijn allemaal nieuw. Laten we beginnen, zou ik zeggen…

Op de eerste foto boven deze tekst zie je houten slaperige oogjes. Deze zijn van Woodz. Je ziet ze meer, maar deze grotere uitvoering maakte de dame speciaal voor mij.

Deze kasthanger maakte ik zelf. De voorkant is gehaakt en aan de achterkant heb ik er een stofje aan genaaid.Deze schilderijtjes maakte ik toen ik zwanger was van de eerste. Best creatief, al zeg ik het zelf. Ik was destijds van plan om er een blog over te schrijven, maar die kwam er nooit. Het zijn allemaal verschillende stofjes van Lieve Lapjes. Verder gebruikte ik vilt en vierkantje schildersdoeken van de Action.Bij de schilderijtjes maakte ik een bijpassende lamp. Hier kun je zien hoe ik deze lamp maakte.

Deze naamtrein was een kraamcadeautje. Hij staat op de vensterbank en kan gelukkig tegen een stootje. Ze speelt er graag mee. Soms staan de letters ineens in een andere volgorde:)De spaarpot was een cadeautje. Hij is van A Little Lovely Company. Op de achtergrond zie je bewaardozen waar we tekeningen, knutselwerken en gekregen wenskaarten in bewaren. De gestipte is van de HEMA en de witte van Ikea.De poster naast de kledingkast is van de Kwantum. Boven op de kast staan haar leesboekjes. Bij haar zus op de kamer liggen er ook nog heel veel. Hier mag ze er ‘s avonds voor het slapengaan een van kiezen om uit te worden voorgelezen. De kleur roze op de muur is Oud Roze van Perfection.Met de meubels op de kamer ben ik nog steeds super blij. Je ziet hier en daar wel dat ze al een aantal jaartjes intensief gebruikt worden.

Dit bedje gaat dus snel vervangen worden door het peuterbed van Bopita dat van haar zus is geweest. Deze moeten we even van de zolder halen. Hier zie je de peuterkamer van haar zus.

De aankleedkussenhoes en hydrofiele doek zijn van de HEMA. De billendoekjesdoos is van Funckybox. Het mandje voor de luiers maakte ik zelf.

Haar favoriete knuffeltjes zitten op haar bed. Dit wisselt soms. De blauwe haas van de Jumbo blijft wel favoriet. Het knuffeldoekje van Little Dutch gaf ik haar vanaf het begin mee naar het kinderdagverblijf, deze pakt ze ook snel. Dit was een cadeautje van opa en oma. De gehaakte Nijntje knuffel kreeg ze van een oudtante.

Het olifanten kussentje maakte ik zelf aan de hand van een gratis patroon.

Deze muziekster haakte ik zelf. Ik begon ermee toen ze nog in mijn buik zat en maakte hem af toen ze geboren was.  Dit muziekdoosje van Sophie de Giraf is zo schattig! Tegenwoordig zet ze hem zelf aan en doet dan een balletdansje voor me.

Het kleedje haakte ik zelf, de schommelstoel scoorde ik voor haar zus op marktplaats. Zuslief gaf hem later aan haar zusje. Babyborn slaapt vaak op deze stoel. ‘s nachts krijgt ze een dekentje. Het jurkje van de pop naaide ik zelf. Op de achtergrond zie je het verduisterende gordijn van de Wehkamp.Een oud fruitkistje toverden we om tot een wandrekje waar we knuffels en accessoires in bewaren. De lightbox is van de Kwantum, het sterlampje van de Zeeman. Het kaartje kregen we toegestuurd na een heerlijk weekend op een Landal park. Ze had een tekening in de brievenbus van Bollo gedaan. De pandabeer is van de Kwantum. De verzorgingsproducten zijn nu toevallig allemaal van de Etos, maar we wisselen af. Ik vind het lekker verschillende geurtjes te proberen.Ook een zelfgemaakt mandje voor haar haarspeldjes en andere frutsels. Het Nijntje geurtje kreeg ze van haar zus, omdat ze Nijntje zo leuk vindt.

Van dreumes- naar peuterkamer
Binnenkort ga ik deze kamer een beetje aanpassen tot peuterkamer, dat is ze immers al. Zou ik het aandurven om zelf nieuwe gordijnen te maken? Als ik klaar ben met de upgrade, willen jullie het resultaat dan weer zien?

Kamer van haar zus
En ben je benieuwd hoe de peuterkamer van mijn oudste dochter eruit zag? Kijk dan hier om haar peuterkamer te zien. Inmiddels is deze ook alweer een beetje geupdate tot kleuterkamer.

Bedank voor je bezoekje. Volg je me al op Facebook?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: