Jongenssetje naaien met singlet en baggy kangoeroe zak broekje

Maak jij een lijstje met kledingstukken die je nog wil naaien? Of begin je gewoon met wat er in je op komt? Ik doe het tweede. In mijn hoofd zit ergens wel een soort van to do lijst, maar op het moment dat ik voor mijn stoffenkast sta laat ik me toch leiden door mijn gevoel. Fijn vind ik dat. Gewoon doen, waar ik op dat moment zin in heb. Wat stoffen pakken en combinaties maken. Soms pakt het heel anders uit dan ik op voorhand dacht.

Zo zag ik dit leuke walvissen tricot stofje nog liggen. Ik maakte er al meerdere dingen mee, een kasthanger, bekleding voor een mandje, een sweater en nu lag er dus nog een stukje. Het leek me leuk om hier nog een singlet van te maken voor mijn zoontje. Met de warme dagen vind ik het fijn om er daar ook wat van te hebben. Als je ergens naartoe gaat als het zo warm is vind ik een singlet en een broekje net wat gekleder dan alleen een romper. Thuis en naar de supermarkt en zo is een (mouwloze) romper ook helemaal prima.

Mega fail!
Dus toen begon ik met het maken van het singlet van Ottobre (gratis patroon). Ik zat zo zo lekker in de naaivibe, dat ik doorging toen ik eigenlijk al naar bed ‘moest’. Ik naaide het voor- en achterpand ook alvast aan elkaar en besloot de boorden en verdere afwerking de volgende dag te doen. Vroeg ik me de volgende ochtend ineens af of ik wel had gekeken of ik het stofje goed had geknipt…. Bleken de walvissen op de kop te zwemmen…..NEEEEE! Zo zonde (van de tijd, de stof en het feit dat ik langer had kunnen slapen). Zie hier hoe dat eruit zag!

Colorblock oplossing
Aangezien het het laatste stukje stof was moest ik op zoek naar een creatieve oplossing en zo is dit colorblock singlet ontstaan. Ik was hier anders nooit op gekomen. Te gewaagd, te druk, teveel twijfelmomentjes, teveel gedoe, maar eigenlijk vind ik het resultaat wel heel leuk! Het borstzakje tekende ik zelf na van een gekocht shirtje.

Baggy baby shortje
Voor het broekje dat ik erbij maakte tekende ik het patroon zelf. Lekker baggy en ik weet zeker dat het heerlijk zit. Om het nog wat leuker te doen lijken maakte ik er een kangoeroe zak op. Helemaal blij mee!

Zie jij trouwens in welke streek ik woon? Check de groene handdoek! Laat het weten in een reactie:)

En zoals je ziet zijn duikringen niet alleen voor je oudere kids om mee te spelen in het zwembad, maar ook handig om je baby bij het zwembad of op het strand mee bezig te houden;)

Bedankt voor het lezen. Volg je mij al op Instagram?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: