Mijn nieuwe favoriete naaipatroon (voor jongens)!

Sinds een half jaar heb ik (mijn eerste) zoontje en ben ik in de ‘naaien voor jongens’ wereld beland. Super leuk! Tot nu toe naaide ik voornamelijk (aangepaste) Oliver broekjes en de babylegging van Emma & Mona voor hem. Nu was ik toe aan iets stoerders. Een écht jongensbroekje!

Naaipatroon jongensbroek
Dus ik ging op zoek naar een stoer naaipatroon voor een babybroekje voor een jongetje. Zoals je weet, is het aanbod groot, dus dat maakt het niet makkelijker. Uiteindelijk bestelde ik de Taylor joggers van Lowland Kids. Ik had al eerder een patroon besteld bij Lowland kids en die viel mooi op maat, dus dat is al een voordeel. Ook zit er een duidelijke omschrijving bij. Dat is bij de Taylor joggers ook zo. Er zit ook een optie voor een korte broek /short bij. Ik ben super blij dat ik het patroon heb gekocht. Ik zie al allemaal variaties voor me! En zo stoer met die kniestukken! Ik maakte maat 6-9 maanden.

Kniestukken
De kniestukken stikte ik door in plaats van de dubbel gevouwen randjes. Ik deed dit door een lapje joggingstof achter het kniestuk deel te leggen. Hier stikte ik evenwijdig doorheen. Door het lapje dikkere stof erachter krijg je het effect wat je wil: dik en stevig.

Sweater
Voor de sweater gebruikte ik opnieuw het gratis naaipatroon, de Ringer Tee van Brindille & Twig. Ik maakte de boordjes bij de mouw en onderaan iets breder, zodat hij net iets meer op een ‘echte’ sweater lijkt. Ik gebruikte tricot, zodat het een echte voorjaarssweater is en dus niet te warm.

Stoffen
De jeanslook tricot van Nooteboom bestelde ik bij Naaiplezier, de witte boordstof is van Plotterstad en de tricot met walvissen is van Karteris in Nijmegen. Deze gebruikte ik al eerder voor de bekleding voor het mandje waar we de luiers in doen op de babykamer.

Op de foto
Helemaal blij met dit frisse voorjaarssetje. Mijn zoontje showt het terwijl hij op zijn lekkere zacht boxkleed van Meyco ligt. De achterkant van dit boxkleed heeft een panterprint. En hoe leuk is de blauwe Octopus knuffel? Pas goed bij het onderwater thema op zijn kamertje.

Bedankt voor het lezen! Volg je me al op Instagram?

3 reacties op “Mijn nieuwe favoriete naaipatroon (voor jongens)!”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: