Verschoonmatje met panter & wafelstof

Wat nog ontbrak ik onze babyuitzet, was een leuk verschoonmatje voor in de luiertas. Bij mijn andere kinderen gebruikte ik een ‘saaie’ zwarte en ik vond het nu wel tijd voor een nieuwe. Ik had ongeveer deze, maar dan was die dus helemaal zwart. De vulling aan de binnenkant was door het wassen verschoven, dus erg comfortabel was hij ook niet meer.

Verschoonmatje naaien
Ik knipte de randjes van het matje, zodat de 3 lagen van elkaar gingen. Zo had ik een patroon en ik deed 1 laagje van de stof aan de binnenkant, omdat deze waterafstotend is. Had ik dat gelijk geregeld. Aan de buitenkant gebruikte ik 2 mooie stofjes. De wafelstof had ik over van dit dekentje en de zwart witte panterstof had ik gekocht om mondkapjes van te maken. Het stofje is van Stenzo en ik zie dat je hem hier nog kunt bestellen.

Je kunt het matje oprollen en met klittenband vastmaken. Hiervoor maakte ik een bandje aan het matje dat er precies omheen past. Simpel en snel klaar. Hij gaat meteen de luiertas in!

Boxpakje voor de pop
Bij gebrek aan een baby showt Baby Annabell hier even het matje. Baby Annabell draagt een zelfgemaakt boxpakje voor de pop. Het is een gratis patroon van Maredina. Het staat op een Duitstalige site, maar mocht je geen Duits kunnen lezen, dan spreken de foto’s ook wel voor zich. Leuk om te maken! Het patroon is eigenlijk voor Baby Born, daarom drukte ik hem af op 110%. De blauwe tricot met hartjes had ik over van dit jurkje. Ik kocht het vorig jaar bij Babystofjes.nl.

Nu nog wachten tot er een ‘echte’ baby gebruik kan maken van het matje:)

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: