Hartvormige kasthanger

img_3193Bij dit kleine projectje kwamen 2 hobby’s samen: haken en naaien. Allebei even leuk, alleen naai ik veel meer, omdat dat veel sneller gaat en je dus veel sneller resultaat hebt.

Toen ik nog zwanger was van de tweede begon ik met het haken van een muziekster, deze maakte ik af toen ze geboren was. Ik bedacht toen al dat ik er een bijpassende kasthanger bij wilde maken, maar dat kwam er dus nu, bijna 1,5 jaar later pas van…

Hartje haken?
Ik haakte eerst de voorkant van het hartje en dat deed ik op de snelle manier. Ik haakte geen hartje, maar gewoon een recht lapje bestaande uit stokjes. Dit deed ik zonder al te veel na te hoeven denken lekker voor de tv.

Vervolgens tekende ik op een blaadje een hartje en knipte ik deze uit. Ik legde het patroontje voor het hartje op de stof die ik voor de achterkant wilde gebruiken en knipte deze uit.Naaien
Dit stoffen hartje legde ik op het gehaakte lapje en naaide ik er vast op, met de goede kanten op elkaar. Eerst met een rechte steek en daarna de randen nog met een zigzagsteek. Bovenaan liet ik een keergat, dat tevens als vulgat diende. Ik knipte het overschot van het gehaakte lapje eraf.

Ophanglus
Daarna maakte ik van een rechte strook stof een ophanglusje. Deze naaide ik met de goede kanten op elkaar vast en keerde ik met behulp van een breinaald. Ik naaide hem daarna vast in het keergat. Als finishing touch maakte ik nog een lederlook handmade labeltje (van de Action) aan een lintje en deed deze eromheen. Hier maakte ik ook nog een koperkleurig sterretje aan. Deze zat volgens mij aan een prijskaartje van een kledingstuk van Retour. Dat soort leuke frutsels bewaar ik vaak. Komt altijd nog wel een keer van pas!

Het hartje was zo snel klaar…. dat dat nou 1,5 jaar heeft moeten duren;)

img_3192img_3196img_3194img_3197img_3195

En kijk, hij past precies bij de muziekster

IMG_0691IMG_0688

3 gedachtes over “Hartvormige kasthanger

  1. Pingback: Zwart-wit projectjes | MADE by MoDi

  2. Pingback: Baby- & dreumeskamer in roze-wit-zwart | MADE by MoDi

  3. Pingback: Walvis bekleding voor mandje & kasthanger | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s