Twinnen in hetzelfde rokje

Op de markt in Doetinchem liep ik bij de kraam van Reuver Stoffen tegen een super leuke lap kunstleer aan in de kleur zilver-goud-rosé. Ik kan de kleur eigenlijk niet goed omschrijven. Het zit dichter bij zilver dan bij goud in ieder geval. De lap koste maar 5 euro. Ik zag er direct een rokje in.

Cirkelrok
De lap was aardig groot, dus een rokje voor beide dochters moest lukken. Ik begon met een cirkelrok voor de oudste. Mijn dochter vond hem geweldig, want hij draaide natuurlijk super mooi rond. Ik vond hem alleen niet goed genoeg gelukt. Jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt. Ik vond hem te gerimpeld bovenaan bij het elastiek en door de stijve stof ook gewoon nét iets teveel rok.

Opnieuw
Dus weer uitgehaald en (denk ik) een 3/4 cirkelrok gemaakt. Ik gebruikte het patroon van de rok van de Yfke jurk. Ik kwam er achter dat je het elastiek er het mooist aan krijgt als je elastiek precies even lang is als de omtrek van de rok aan de bovenkant (plus naadwaarde voor het aan elkaar naaien). Zo wordt het mooi glad bovenaan. Vooral met dit nepleer vind ik dat mooi. Toen de eerste mooi gelukt was, maakte ik hem precies op dezelfde manier voor de jongste. Mijn 2 jarige kreeg een maat 98 en mijn 5 jarige een maat 116. Bij beide maakte ik de lengtemaat 1 maat langer. Het panterprint elastiek is van Kleurenmix en de zwarte met strepen is van Textielstad. De volgende keer als ik het weer doe zou ik de taillemaat 1 maat kleiner doen, omdat hij anders toch een beetje ruim valt. Het is natuurlijk ook anders bij de jurk, omdat hij dan vast zit aan de top en hij dan niet kan afzakken zeg maar:). Dit laatste is meer een aantekening voor mijzelf…;)

Combinatie 1
Bij de oudste dochter koos ik voor een eenvoudige combinatie. Ik kocht een basis shirtje bij de HEMA en maakte er met mijn nieuwe Cameo Silhouette een print van flexfolie op. Dit is de Crazy Silvermoon van Naaiplezier. Deze kleur past goed bij de rok. Op de voorkant maakte ik de tekst ‘Let’s sparkle around’ en op de achterkant maakte ik in de nek nog een rijtje met 3 hartjes. Verder combineren we de set hier met een legging van Z8, een zwarte met witte stippen. Deze kochten we afgelopen seizoen al.

Combinatie 2
Met de combi voor de jongste was ik wat drukker. Ik naaide zelf een top met colorblock van allemaal restjes stof. Hiervoor gebruikte ik het patroon van WISJ, het Fons shirt / trui. De zwarte stof met tekeningetjes gebruikte ik voor een broekje, de roestbruine stof voor een rokje en de witte met stippen voor een Ester & Ebbe en een shirtje met applicatie. Verder draagt ze er een zwarte legging van de HEMA onder. Deze zitten mooi en blijven mooi zwart.

Flex
Ook op dit shirtje maakte ik een printje met flexfolie. Dezelfde kleur als ik hierboven heb vermeld. Voorop maakte ik 2 kleine vlindertjes, deze vallen niet zo heel goed op. Op de zwarte achterkant maakte ik heel klein de tekst ‘Hello’. Vind ik erg schattig staan. De vlindertjes en ‘Hello’ zijn gratis designs uit de Silhouette Studio bibliotheek. Leuk om mee te expirimenteren!

In het vervolg gaan jullie dus ook meer Cameo Silhouette creaties terug zien op mijn blog. Zo veel mogelijkheden, ik heb nog veel te ontdekken!

De Nikes staan niet super goed bij de outfit van de jongste, maar we moeten nog even op pad voor ‘winterschoenen’. En de oudste viel de terugweg een gat in haar Z8 legging. Zo jammer! Iemand nog een tip om dit mooi te maken bij het knie?

Eén reactie op “Twinnen in hetzelfde rokje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: