Yfke jurk met colorblock

Je zou best kunnen zeggen dat ik de Yfke opnieuw heb ontdekt. Ik gebruikte hem al vaker deze zomer. Je kunt met dit patroon dan ook alle kanten op. Dit keer ging ik voor een colorblok jurkje en het rechte model van de Yfke. Je vindt het Yfke patroon van From Niki with love hier.

Restjes
Ik maakte het jurkje met restjes stof. De streepjes stof gebruikte ik ‘stiekem’ in de verkeerde richting. Ik maakte er eerder een shirtje van. De blauwe stof gebruikte ik voor een legging en van de ijsjes en regenbogen stof maakte ik een jurkje. Als je op de linkjes klikt kun je ook vinden waar de stofjes gekocht zijn.

Stofjes combineren
Ik vind het altijd best een beetje spannend om verschillende stofjes te combineren, maar ik vind dat het leuk heeft uitgepakt. Ze heeft hem al gedragen. Hij is al even klaar, maar het foto’s maken duurt soms even. Met een beetje geluk past het jurkje volgend jaar zomer ook nog.

Vlecht
Het bandje voor in de taille maakte ik van 3 strookjes tricot. Hier maakte ik een vlecht van. Aan de zijkant van het jurkje zitten lusjes om hem op z’n plek te houden. Mijn dochtertje vindt het bandje geweldig. Ze maakt hem steeds los en dan moet ik hem opnieuw strikken;)

Meer Yfkes
Benieuwd naar mijn anders Yfke jurken? Kijk hier voor een fluor roze, hier voor een koraalkleurige Yfke en hier voor nog een andere colorblock Yfke.

img_9359img_9361img_9358img_9360

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: