Stoer setje met strepen & broderie

En….hier zie je het tweede setje dat ik met de roestbruine broderie stof heb gemaakt. Ook mijn jongste dochter is er helemaal happy mee. Ik wilde eerst een Yfke jurkje maken, maar besloot toch voor een losse rok en top te gaan. Makkelijker met aan en uit doen en handiger als ze naar het toilet moet én bij het op kleur wassen. Het setje van zus vind je hier.

Yfke ‘top’
Ik gebruikte de bovenkant van de Yfke jurk als top. Ik verlengde de onderkant aan de hand van een bestaand shirt in maat 104. Dat is de maat die ik maakte voor mijn 3 jarige. We willen de top namelijk in de rok dragen, dus dan moet hij wel lang genoeg zijn, anders blijft het niet goed zitten. De strepen stof is een viscose die ik overnam via Stoffen Marktplaats groep op Facebook. Het was een lap van 2 meter, dus die gaan jullie nog vaker terugzien.

Rokje
Het rokje is een rechthoekige lap. Ik bepaalde de maten aan de hand van mijn eigen rimpelrokjes tutorial. Ik naaide er een sierelastiek aan. Als je dat doet moet je de hoogte van het elastiek van de lengte van het rokje aftrekken. Anders valt het rokje te lang uit. Uiteraard wel rekening houden met naadwaarde voor het aan het elastiek vastnaaien. De broderiestof kocht ik op de markt bij de kraam van Reuver Stoffen en het elastiek komt van Naaiplezier. De broderiestof is een viscose en ik moet zeggen dat ik het een lastige stof vind om te naaien. Maar hij is zo mooi dat je er iets voor over moet hebben. De stof schijnt een heel klein beetje door, dus mijn dochter moet een korte legging onder het rokje dragen. Dat doen wij altijd bij rokjes in de zomer, dus dat is geen probleem.

Applicatie
Ik had 2 goudkleurige applicaties liggen die bij het elastiek staan en dochterlief mocht van mij kiezen welke ze op het shirt wilde. Het werd deze army applicatie.

Oja, haar super coole sandalen zijn van Shoesme. Je vindt ze hier.

Ik probeer snel weer te bloggen, want er liggen nog meer projectjes klaar die geplaatst kunnen worden. Dus tot snel!


Lässig UV-beschermende zwemkleding

4 reacties op “Stoer setje met strepen & broderie”

  1. […] Yfke shirtIk naaide zelf een shirtje voor mijn oudste dochter. Ik gebruikte het patroon van de Yfke jurk. Hier maakte ik een shirt van, gewoon door hem korter te maken (uitgaan de van het rechte jurkje). Aan de hand van een shirt in de maat van mijn dochter bepaalde ik de lengte. Onlangs maakte ik ook voor mijn jongste dochter een shirt met behulp van dit patroon. […]

  2. […] Yfke shirtIk naaide zelf een shirtje voor mijn oudste dochter. Ik gebruikte het patroon van de Yfke jurk. Hier maakte ik een shirt van, gewoon door hem korter te maken (uitgaan de van het rechte jurkje). Aan de hand van een shirt in de maat van mijn dochter bepaalde ik de lengte. Onlangs maakte ik ook voor mijn jongste dochter een shirt met behulp van dit patroon. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: