‘Sokken’ (hoesjes) voor je vrieslollies = geen koude handen meer

‘Mama heb je sokjes genaaid?’, vroeg mijn oudste dochter toen ze mijn nieuwste creatie pakte. Ze zag mijn ijshoesjes aan voor babysokjes. Ik moest erom lachen en legde uit dat ze voor om de ijsjes waren, zodat we er geen keukenrol meer omheen hoefden te doen. Je kunt vast wel raden wat haar volgende vraag toen was…..

Mag ik een ijsje
‘Mama, mag ik een ijsje?’ En mijn antwoord wat natuurlijk ja. Ik had 8 hoesjes genaaid op de gok dat ze goed waren, dus ik vond het een goed idee om ze even te teksten. Vrieslollies zijn ijsjes die veel gegeten worden bij ons thuis. Ze zijn gewoon lekker! Het nadeel is dat je er koude handen van krijgt. Normaal doe ik er altijd een opgevouwen velletje keukenrol omheen, maar dit leek me handiger.

Hoesjes voor je ijsje
Het idee voor de badstof ijshoesjes zag ik bij Mama Duizendpoot. Ik vond het een erg goed idee en had nog badstof in huis, dus ging meteen aan de slag. Ik maakte ze een stukje korter, maar verder hetzelfde. Een beschrijving vind je op haar website (link hierboven).

Video
In vogelvlucht zien hoe ik de ijslolly’s heb genaaid? Bekijk dan deze video!

Badstof
Het lichtroze badstof is een restant van dit project. Ik kocht het destijds bij Karteris. Het fuchsia roze badstof heb ik over van een aantal monddoekjes die ik maakte. Dit was een van mijn eerste projecten ooit! Echt zo’n beginnersproject. Ik heb hier geen foto’s van. Ik kocht hiervoor een grote nieuwe handdoek bij de Action.

Wij hebben nu in ieder geval een reden om nog meer ijsjes te eten deze zomer;) Een jij ze ook zoveel? Wist je dat je de ijslolly’s ook in een megadoos kunt aanschaffen?

De dochters hebben ze goedgekeurd zoals je ziet! Ze dragen (deels) zelfgemaakte kleding:
Klik hier voor het roze shirt
Klik hier voor de snoepjesjurk

2 reacties op “‘Sokken’ (hoesjes) voor je vrieslollies = geen koude handen meer”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: