MiLou Dress hack met roezels

In augustus heb ik altijd nog een waslijst met ideeën in mijn hoofd van zomerjurkjes en andere kleding die ik nog wil maken. Ergens weet ik dan dat de zomer bijna voorbij is, maar zolang ik mooi weer zie heb ik gewoon nog een zin om aan de najaarscollectie te beginnen. Ik hackte deze keer mijn eigen MiLou Dress!

Roezels
Toen de roezel trend begon zag je ze in het begin voornamelijk aan mouwen van kleding. Op het moment kunnen ze vrijwel op iedere plek van een dames- of meisjeskledingstuk vinden. Ik vind ze leuk, lekker meisjesachtig / vrouwelijk! Ik besloot het gratis patroon van mijn eigen MiLou Dress te hacken door er roezels aan toe te voegen, onderaan en bij de bandjes.

Het gratis MiLou Dress patroon vind je hier. Laat je niet afschrikken door het smockwerk, het is niet moeilijk (het is leuk!)! Zie hier hoe smokken / smocken gaat.

Aanpassing 1: roezel aan de onderkant
Aan de onderkant van de jurk naaide ik een roezel. Dit deed ik zo:
– Knip de jurk onderaan 10 cm korter en recht ipv iets afgerond. Voeg wel 1 cm naadwaarde toe (=11 cm).
– Knip een rechthoekige strook voor de roezel van 10 cm hoog + 3 cm naadwaarde & zoom (=13 cm) Meet de breedte van de onderkant van je jurk. De roezel maak je 50% breder dan de onderkant van de jurk. Als je jurk aan de onderkant bijvoorbeeld 60 cm breed is doe je: 60 cm x 150% = 90 cm. Je maakt je roezel dan 90 cm breed. Je knipt de roezel 2 x voor de voor- en achterkant.
– Leg de stroken voor de roezel met de goede kanten op elkaar en naai de zijnaden.
– Rimpel de roezel. Weet je niet hoe dat moet, kijk dan eens hier.
– Speld je roezel gelijkmatig verdeeld aan de onderkant van de jurk en naai vast.
– Zoom je roezel aan de onderkant om (2 cm).


Aanpassing 2: bandjes met roezels

 • De lengte van de bandjes is lastig aan te geven. Dit is er afhankelijk van de rekbaarheid van de stof, maar ook van het figuur / verhoudingen. Knip voor de bandjes 4 stroken van 4,5 cm breed (incl. nw). De lengte kun je zelf opmeten door het jurkje te passen, als je ze iets langer maakt kun je ze altijd nog inkorten. Ik maakte nu maat 116 en de lengte van de bandjes is 22 cm (incl. nw).
 • Voor de roezel aan het bandje knip je 6 keer een strook van 6 cm breed (inclusief zoom van 1 cm en 1 cm naadwaarde). De lengte is 150% van de lengte van de bandjes. Dus in mijn geval. 22 cm x 150% = 33 cm.

 • Zoom de roezels 1 cm om.
 • Rimpel de roezels aan de andere lange zijde.
 • Leg je roezel en 1 deel van het bandje met de goede kanten op elkaar en spelt vast.
 • Leg dan het andere deel van het bandje met de zelfde kant op de achterkant en speld ook vast. Je hebt nu 3 lagen op elkaar met de roezel in het midden. Naai vast met een stretchsteek, bijvoorbeeld een overlock steek.
 • Als je de bandjes dan de andere kant op ‘flapt’ ziet het er zo uit.
 • Rol / vouw je roezel nu op en speld de andere kant van de bandjes aan elkaar.
 • Dan ziet het er zo uit.
 • Je moet je bandjes vastnaaien, dus zorg dat je roezel niet in de weg zit (en dus meegenaaid wordt). Gebruik dezelfde steek als aan de andere kant van je bandje.
 • Haal nu de goede kant naar buiten en KLAAR is je bandje! En daar vergat ik dus een foto van te maken…

Meisjesachtige zomerjurk
Ik vind hem echt super leuk geworden. Dat ik hier niet eerder op gekomen ben!;) Mede door het stofje doet het me denken aan van die schattige jurkjes die Spaanse meisjes dragen. Mijn dochtertje is er zelf ook heel erg blij mee! Ze wilde hem gelijk aan en ja…. mijn oudste dochter wil er ook 1!

Stof
Deze superleuke roze stof met witte stippen kocht ik op de markt in Doetinchem bij Megastoffen. Het is een niet al te dikke stof, die mooi soepel valt bij deze jurk.

Maak jij ook een Milou Dress?
Deel je creatie op:
– Instagram met #MiLouDress @MADEbyMoDi
– Facebook met #MiLouDress @MADEbyMoDi14

Ik ben heel benieuwd!

Vragen? Stel ze gerust hieronder, ik beantwoord ze zo snel mogelijk!

De sandalen die mijn dochter draagt zijn van Schuurman Schoenen van het merk Keq, het bloem ‘waterpistool’ is van Zeeman en haar hartjes zonnebril ook.

Ps: liever de MiLou Dress met ‘gewone’ bandjes of strikbandjes maken en / of zonder roezel? Klik dan hier!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: