I love Candy (jurkje) & icecream (tricot)

De Candy Dress van LMV. Na bijna 2 jaar maakte ik hem voor de tweede keer. Tijdens het maken kreeg ik allemaal flashbacks. Ik zag mezelf weer 2 jaar geleden achter de naaimachine zitten. Ik had nog zwangerschapsverlof, mijn pasgeboren dochter lag naast me en ik had mijn naaispullen naar beneden gehaald en op de keukentafel gezet, zodat ik bij de box zat.

Ik ging richting het einde van mijn zwangerschapsverlof en ik kreeg zo’n now or never gevoel. Ik was bang dat wanneer ik aan het weer aan het werk zou zijn, het er voorlopig niet van zou komen te kunnen naaien. Als mijn oudste naar het kinderdagverblijf was 1 dag in de week kroop ik achter de naaimachine. Tegelijkerheid voelde ik  me dan een beetje schuldig, want hoorde ik niet met mijn dochter te knuffelen?

Candy met hertjes
Dus ik maakte een Candy voor mijn oudste. Ik was al zo lang verliefd op het patroon, dat ik bijna zenuwachtig werd tijdens het maken. Het moest en zou lukken. En toen vond ik het best spannend met die zakken en tunnel. Benieuwd hoe de jurk er van toen uitzag? Kijk dan hier. Mijn dochter heeft hem 2 seizoenen gedragen en nu is hij echt te kort.

IJsjesstof
Dus zoals gezegd tijd voor een nieuwe. Ik had hiervoor een super leuk stofje liggen van Megan Blue Fabrics in het coraalroze met ijsjes. Mijn dochter koos hem afgelopen zomer zelf uit toen we bij Karteris in Nijmegen waren.

Aanpassingen
Voor mijn 4 jarige, die over een paar maanden jarig is maakte ik maat 116. Ik maakte de rok 1 maat langer, wat komt neer op 2 cm. Daarnaast koos ik er nu voor de jurk wel af te werken, dus om te zomen en een halsboord aan te zetten. De vorige keer gebruikte ik french terry en dat vond ik wel leuk om onafgewerkt te laten, zoals in de beschrijving bij het patroon staat. Maar bij tricot denk ik niet dat dat echt heel mooi wordt.

Taille
Verder deed ik een dun elastiekje door de tunnel in de taille, zodat dit altijd goed blijft zitten. Het vetertje haalde ik aan de voorkant van het ene door het andere knoopsgat (via de korte weg). Deze naaide ik vast in het midden en in de knoopsgaten. Het lijkt net of hij door de hele jurk zit, maar als hij los gaat blijft het jurkje wel in model zitten.

Dochter is er erg blij mee. Ze heeft zin in de zomer! Vandaag lekker buiten foto’s kunnen maken!

Candy rok
Tip, je kunt ook alleen de rok van de Candy maken. Gewoon een boord eraan zetten en je hebt een leuk rokje met zakken. Kijk maar hier.

Ze draagt hieronder het jurkje in combinatie met haar Adidasjes, altijd goed!

3 reacties op “I love Candy (jurkje) & icecream (tricot)”

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: