Ondergoedsetjes genaaid (lelijk & ouderwets??)

Inmiddels mag bekend zijn dat ik graag zelf ondergoed voor de meiden naai. Ik zeg het iedere keer weer, maar de kwaliteit is echt top. Toen ik er laatst stofjes voor aan het uitzoeken was keek mijn jongste dochter even mee.

Ze zag een paneel van Hans & Grietje met veel snoepjes. Die wilde ze! En ik dacht, mooi kom ik daar ook een keer van af;) Zelf koos ik nog een ander paneel, dat ook niet echt mijn smaak is. Als je je afvraagt, waarom ik ze dan heb? Ze zaten tussen stoffen die ik van iemand overnam een tijdje geleden:) Verder koos ik nog een lila paars stofje dat ik toch te flets vind om een gewoon kledingstuk van te maken. Deze vrolijkte ik op met gekleurde boordjes en bandjes.

Patroon hemdje
Voor het hemdje gebruikte ik het gratis singlet patroon van De Dromenfabriek. Ik neem hierbij 1 maat kleiner dan je eigenlijk wilt hebben, zodat hij mooi aangesloten zit. Aan de onderkant verleng ik hem dan met 2 cm. Voor mijn 5 jarige koos ik maat 116.

Patroon onderbroekje
Voor het onderbroekje gebruikte ik de Unders van Lowland Kids. Hiervoor koos ik voor mijn 5 jarige de 7/8 jaar. Ik naaide het normale model (mid rise). De maat lijkt misschien groot, maar anders zit het onderbroekje echt aan de krappe kant.

Maatlabels
De maatlabels (SCROL door naar de laatste foto) maakte ik met transfer papier. Lees hier hoe ik dat deed. Ik heb ook een Cameo, maar maakte ze niet van flexfolie, omdat deze labels beter tegen de droger kunnen.

Tevreden?
Of ik blij ben met het resultaat? Haha… mwoaaaa. De lilakleurige vind ik wel leuk, maar de andere 2 setjes? Ik vind ze eigenlijk veel te bont voor ondergoed. En weet je wat mijn dochter zei toen ze het Hans & Grietje setje zag? ‘Ik vind hem een beetje ouderwets mama.” Tja, dat kan ik ook niet ontkennen.

De volgende keer maar weer wat zachtere kleuren;) Gelukkig zitten deze onder de kleding en fijn zitten dat doen ze in ieder geval wel!

Welke vind jij het minst lelijk??๐Ÿ˜‰

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! โ™ฅ

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: