Stoer babysetje in zwart- en roestkleur

Aan het begin van dit jaar naaide ik een aantal babybroekjes van stofresten om mijn voorraad te laten slinken. Voor de verkoop of als cadeautje. Dit roestkleurige broekje had ik nog niet verkocht en ik vind het kleurtje eigenlijk ook heel goed voor een jongen kunnen. Dus besloot ik voor mijn babyboy een bijpassende top erbij te maken.

Geen drukknopen
Aangezien ik geen shirtje met drukknopen wil maken, omdat ik daar denk ik niet het juiste gereedschap voor heb en een gebrek aan vertrouwen dat dit goed blijft zitten, kom ik voor een baby al gauw uit op een enveloppehals. Daarom gebruikte ik opnieuw een patroon uit de Burda Baby van 2018. Ook dit keer maakte ik een maatje kleiner en hield ik wel de lengte aan van de juiste maat. Ik maakte maat 62 en voor de lengte van mouwen en top hield ik maat 68 aan. De hals werkte ik dit keer af met een biesje.

Zakje
Voor de eerste keer naaide ik een zakje op een kledingstuk. Ik vind dit over het algemeen ook leuker bij jongenskleding dan bij kleding voor een meisje en ik naai pas sinds kort een een klein jongetje. Ik gebruikte hiervoor het borstzakje van de Ester & Ebbe. Deze maakte ik ietsjes kleiner, omdat dit voor een maat 68 is.

Het stofje van het broekje is een restje van deze jurk en de zwarte katoen tricot komt van Karteris.

De zwarte tricot heeft met het voorwassen in de was gezeten met iets dat heel erg pluist, weet niet of jullie dat ook kunnen zien op de foto’s. Ik hoop dat het er met de volgende wasbeurt af gaat!

Zeeman: Ga er ook voor.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: