Jurkje met dubbele kapmouwtjes en rimpelelastiek

dsc01172Hoe dit jurkje moest worden zat precies in mijn hoofd. Alleen kon ik geen patroon vinden. Ik besloot zelf een patroon te tekenen en dat pakte gelukkig goed uit!

Rolroom
De kapmouwtjes werkte ik af met een rolzoom. Het was de eerste keer dat het me lukte met mijn rolzoomvoetje te werken. Ik deed 1 keer eerder een poging, maar die mislukte. Nu ging ik er echt rustig voor zitten met dit filmpje op YouTube erbij. Na een paar keer proberen had ik het onder de knie! Het blijft een priegelwerkje, maar het resultaat vind ik mooi! Net even wat mooier dan een brede normale zoom, helemaal bij de dubbele kapmouwtjes die ik heb gemaakt bij deze jurk. Ik bestelde het rolzoomvoetje bij Matson.

Smokwerk
Het smokken / smocken van stof, dat ik in de taille deed had ik al eerder gedaan. Dat is leuk om te doen. Benieuwd hoe dit werkt? Dit filmpje laat het zien.

Stof
De blauwe panterachtige stof met hartjes bestelde ik bij Babystofjes.nl. Ik vind het een erg leuk kleurtje!

Waarschijnlijk volgt er binnenkort nog zo’n jurkje want de oudste dochter vind hem ook leuk! En de coole witte sneakers zijn van Shoesme.

Bekijk hier meer jurkjes die ik maakte!

7 reacties op “Jurkje met dubbele kapmouwtjes en rimpelelastiek”

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: