Stoer setje voor baby jongen naaien (zwart & wit)

Zwart-wit, daar blijf ik een zwak voor hebben. Helemaal zwart-wit of gecombineerd met een kleurtje. Altijd goed! Dit keer ging ik voor alleen zwart en wit. De inspiratie voor dit setje haalde ik bij 2 verschillende hippe kledingmerken voor kids vandaan (Z8 en Lucky No. 7). Ik maakte het voor mijn baby zoontje van ruim 5 maanden. Hij groeit als een malle uit zijn kleertjes en ik kan nu al wel beginnen met het vullen van zijn kast met maatje 74.

Zwart-wit tricot
De zwart-witte tricot met blokjes kocht ik bij Karteris in Nijmegen. Hij is van het merk Qjutie kids en het lijkt er sterk op dat dit heel mooi gaat blijven (goede kwaliteit). Vaak is dat lastig met zwart-wit stofjes, het zwarte wordt dan toch vaak wat valer met wassen, maar bij deze verwacht ik het niet. De zwarte tricot kocht ik ook bij Karteris.

Broekje
Voor het broekje gebruikte ik het patroon van het Oliver broekje. Ik knipte zowel het voor als het achterpant in 2 stukken. Hiervoor voegde ik in het midden naadwaarde toe. Je legt de kruisnaad dus niet aan de stofvouw, maar knipt het voor- en achterpand 2 x uit in spiegelbeeld. Zo krijg je een naad in het midden, net iets stoerder. Ik naaide eerst de zijnaden, toen de binnenbeennaad. Vervolgens stopte ik de ene broekspijp in de andere met de goede kanten op elkaar en naaide ik de kruisnaad.

Aanpassing boord
Ik zette een losse boord aan het broekje dat 1/3 groter is dan de omtrek van het broekje bovenaan. Voordat deze ik aan het broekje naaide naaide ik er een elastiek in. Deze stikte ik 2 keer door. Je rekt het elastiek hierbij uit. Zo krijg je een wat stoerder effect. Voor de sier naaide ik er nog een koordje op. Deze loopt er niet echt doorheen.

Gratis patroon longsleeve
Voor de top gebruikte ik weer het gratis Ester & Ebbe patroon van Threads by Caroline. Het boord maakte ik met boordstof. Hij past zo makkelijk over het hoofd van mijn mannetje.

Flexfolie wit
Het witte flexfolie is van Plotterie.nl. Het is van Siser P.S. Deze sneed ik uit met mijn Silhouette Cameo en perste ik op de de longsleeve met mijn Easypress 2. Zo blij dat ik deze 2 apparaten aangeschaft heb. Ik heb er veel plezier van en zou ze niet meer willen missen! Zo leuk om je kleding te kunnen afmaken met een opdruk.

Ik heb nog wel 20 naai-ideeën in mijn hoofd, maar ik moet eerst wat blogs schrijven van mezelf van naaisels die al af zijn. Dus er komt nog veel meer aan! Ik probeer nu 2 keer per week een blog te posten. Wil je niks missen? Volg me dan op Facebook of Instagram!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: