Babydekentje met wafelstof en badstof

Na de eerste babykleertjes die ik had gemaakt jeukten mijn handen om ook met de verdere babyuitzet aan de slag te gaan. Een aantal babydekentjes wilde ik graag zelf maken. Ik ging onlangs naar Karteris in Nijmegen en sloeg een stapel leuke stofjes in en toen ging ik in de avonduurtjes aan de slag.

Wiegdekentje
Het eerste dekentje dat ik maakte is voor het wiegje, deze hoort ongeveer 75 x 100 groot te zijn. Ik gebruikte hiervoor mini wafelstof in de kleur jeansblauw en (rekbare) lichtblauwe badstof. Ik denk dat het deze is. Je maakt het jezelf overigens niet makkelijk als je een rekbare stof gebruikt, maar ik vond de kleurtjes zo leuk bij elkaar staan. Het handigste is om 2 niet-rekbare stoffen te gebruiken als je een dekentje wilt naaien. Bovendien vind ik het belangrijk erop te letten dat de stof voor een zo groot mogelijk deel uit katoen bestaat. Ook is het heel belangrijk de stoffen allebei voor te wassen. Als ze bij het wassen dan niet allebei evenveel krimpen voorkom je dat je dekentje uit model raakt.

Hoe?
Ik knipte 2 lappen van 75 x 100 cm en deze naaide ik met de goede kanten op elkaar. Ik liet een keergat open, haalde de goede kant naar buiten en stikte het dekentje langs de rand nog door met een rechte steek. Niks ingewikkelds. Je moet wel wat geduld hebben met uittekenen, knippen en spelden, want hoe meer spelden hoe netter je dekentje wordt.

Zó zacht!
Ten slotte naaide ik er nog een (nep)leren labeltje op van de Action en klaar is Kees! De badstof kant voelt heerlijk zacht aan!

Het knuffeltje is overigens van Lief Lifestyle en de Mozeswieg is een familiewieg die we weer opnieuw mogen gebruiken.

Stay tuned voor dekentje 2 en 3!:D

2 reacties op “Babydekentje met wafelstof en badstof”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: