5 projecten uit 1,5 meter stof

Bij de kraam van Reuver stoffen (senior) op de markt in Doetinchem kocht ik 1,5 meter van een chenille stof in de kleur roest / terra. De stof voelt zo heerlijk zacht aan dat ik het niet kon laten liggen.

Ik wilde er eigenlijk iets van mezelf voor maken, een sweater of een sweaterdress, maar ik begon met iets voor de kids. Na 2 jurkjes voor de meiden was er niet meer genoeg over voor mezelf. Geen drama, had ik maar met het grootste project moeten beginnen;) Die jurkjes voor de kids zaten zo in mijn hoofd dat ik die per se eerst wilde doen.

Lena Dress
Ik begon met een (gratis) Lena Dress (van WISJ) voor mijn jongste dochter van ruim 2,5. Ik vind een Lena Dress nog mooier vallen in een wat dikkere stof, dus het leek me leuk om deze eens in deze gebreide stof te proberen. Ik maakte een maat 98 met lengtemaat 104, omdat mijn ervaring is dat dit jurkje vrij kort valt.

Om het jurkje wat op te leuken aan de voorkant naaide ik er een applicatie op van een diamantje. Deze strijkpatch kocht ik bij MegaMooi.

Het komt misschien door de stof, maar het halsje vind ik aan de wijde kant. De volgende keer zou ik hier wel naadwaarde bijknippen.

Ringer Tee (dress)
Daarna maakte ik voor mijn oudste dochter van een verlengde Ringer Tee een sweaterdress. De Ringer Tee is een gratis patroon van Brindille & Twig. Dit trucje paste ik al vaker toe, namelijk hier en hier en hier. Ik wilde dat hij baggy valt, dus ik maakte hem 2 maten groter. Maar omdat mijn dochter 5 is en maat 110 / 116 draagt, moest ik het patroon eerst vergroten. Ik vergrootte hem met 2 maten tot maat 128. Voor de lengte van de mouwen hield ik maat 116 aan. Om de lengte te bepalen gebruikte ik een bestaand jurkje met een goede lengte.

Ook op deze sweaterdress naaide ik een applicatie van MegaMooi. Ik koos voor de letter M, de eerste letter van haar voornaam.

Nog een Ringer Tee
Toen ik deze 2 jurkjes af had kwam ik er dus achter dat ik er geen sweater voor mezelf meer uit kon halen. Ik besloot nog een kleinere verlengde Ringer Tee te maken. Dit pakte ik op dezelfde manier aan als ik al eerder deed. Lees hier hoe ik deze aanpaste. Het is een maat 92 en dat deed ik op dezelfde manier als een tijdje geleden. Deze jurk is niet voor mijn eigen kids, vandaar dat ik er geen aan foto’s van heb.

Babyrokje
Na deze 3 projecten had ik nóg een stukje stof over. Ik wilde het graag opmaken, omdat het nogal pluist. Mijn hele bovenetage en beide trappen lagen onder de pluizen. Ik maakte er met behulp van het gratis patroon van De Dromenfabriek nog een schattig klein babyrokje van. Ik maakte het rokje in maat 68.

Haarstrikje
Ten slotte maakte ik nog een klein haarstrikje uit de stof. Hiervoor gebruikte ik het gratis patroontje van Smospotten en Snoesjes.

Toen gingen de laatste kleine reststukjes de afvalzak in en ik ging stofzuigen… Alles is weer pluisvrij nu:)

Ten slot
Om de outfits van de meiden af te maken naaide ik bij de eerste 2 jurkjes een legging uit een joggingstof. Nooit eerder gedaan, maar bij deze kan dat prima. Lekker zacht van binnen een extra warm. Deze grid stof is van Tricotstoffen.nl en vind je hier. Het patroon van de leggings de Viola van LMV.

Foto time
Ik vroeg de meiden of ze even op de foto wilde in hun nieuwe kleren wilden ze dat wel. Dus hup kleertjes aan en toen liepen de dames weer weg. ‘ Wat gaan jullie doen?’, vroeg ik. Kwamen ze allebei aangelopen met een vaas met pluimen. Zo schattig!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: