Roze jurkje met zwier en stippen

Wilde mijn dochter eerder liever geen strakke jurkjes aan, hangen er nu bijna alleen maar strakke jurkjes in haar kast. Tijd om weer een keer een jurkje met een wijde rok te maken (voordat het te kinderachtig wordt).

Roezelrok
Een jurk met een dubbele roezelrok / rimpelrok stond nog op mijn wishlist, dus daar ging ik voor. Ik had een patroon kunnen kopen, maar ik besloot met een gratis patroon aan de slag te gaan.

Ester & Ebbe
Ik gebruikte het gratis Ester & Ebbe patroon als basis. Deze maakte ik korter, de rest liet ik hetzelfde. Vervolgens bepaalde ik de maat van de rok en deze verdeelde ik in twee gelijke delen (even hoog). Vergeet niet om bij het bovenste deel boven en onder naadwaarde toe te voegen en bij het onderste deel bovenaan naadwaarde en onderaan extra cm’s voor de zoom. De onderste rok is 2 keer de omtrek van de jurk (stofbreedte) en de middelste ongeveer 1,5 keer. Dit kan natuurlijk nog wijder, maar net wat je leuk vindt en hoeveel stof je hebt;)

Leidraad
Als je hierbij een leidraad wilt hebben qua lengtes kun je er een bestaan jurkje in een soortgelijk model bij pakken. Je kunt ook vergelijken met de lengtematen van een ander patroon, bijvoorbeeld de gratis Sien jurk van WISJ. Deze had ik hier geprint liggen, dus gebruikte ik deze. Bovenaan zorg je dat ze schouders op elkaar liggen. Dan kun je zien hoe lang je bovenstuk moet zijn en de maat van de rok. Natuurlijk is het altijd handig om hem nog even te passen voordat je de zoom erin maakt.

Stippen tricot
De mooie oudroze stippenstof kocht ik bij Naaiplezier. Hij is van Nooteboom. Deze tricot heeft ook een roze binnenkant, dat vind ik altijd mooi. Ik bestelde hier 90 cm voor deze jurk in maat 116. Dat was precies genoeg. De rok gaat veel stof in zitten.

Mijn modelletje
Het foto’s maken gaat steeds makkelijker. Ik hoef vrijwel geen aanwijzingen meer te geven. Madame dartelt vrolijk rond voor de camera. Ze gaat steeds gekker doen!

Volg mij
Ik heb nog een jurkje met wijde rok en roezels in gedachten, maar dan anders… Benieuwd? Volg mij dan op Facebook of Instagram!

De zwarte legging is van de HEMA en de boots van Ziengs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s