Stoer jurkje met panterprint & strepen

Degenen die mij al wat langer volgen weten wel dat ik de stof die ik heb graag optimaal benut. Het liefst iedere centimeter, maar dat lukt natuurlijk vaak niet. Bij deze panterprint stof kwam ik wel in de buurt. Er zijn slechts wat slierten over.

Mini panterprint
Van de panterprint stof van Qjutie kids maakte ik eerst een flared broekje voor mijn jongste dochter. Ik bestelde slechts 70 cm bij Naaiplezier van deze stof en ik haalde er 2 projecten uit. Dat is toch extra leuk! Ik combineerde de stof met een streepjes stof die ik al eerder gebruikte voor een maxi rok voor mezelf en een ander jurkje in een soortgelijke combinatie. Eén van de meest bekeken jurkjes op mijn blog! Een Imme met panterprint & streepjes.

Imme
Ook voor dit jurkje gebruikte ik het patroon van de Imme, maar dan de raglan versie. Dit patroon is van From Niki With Love en je vindt het hier. Ik maakte de mouwen van de streepjesstof en ook op het rugband maakte ik een baan van de streepjes stof. Ik moest haast wel, want er was niet voldoende panterprint stof meer. En zo zie je maar, dan komen vaak de leukste creatieve oplossingen. Dit is een maat 116 met lengte 122 voor mijn 5 jarige.

Print
Achter op de jurk maakte nog met Flexfolie een print met de tekst ‘Stay Fabulous’, deze pikte ik van Z8. Dit is een van mijn favoriete merken als ik kleding koop voor de kids. Deze flexfolie in de kleur ‘pearl brons’ kocht ik ook bij Naaiplezier.

Op de voorkant streek ik nog een applicatie. Deze naaide ik op het randje nog even vast met een rechte steek.

Mijn dochter vind je jurkje erg mooi. Ze deed hem aan naar school en kreeg een compliment van de juf. Zij blij en ik ook wel een beetje trots:)

Inmiddels zit ik al een aantal avonden mondkapjes te naaien. Weer eens wat anders!

Tot snel!

Koopjes voor in de auto

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: