Nelly naveltruitje zonder mouwen en mét elastiek

Het gebeurd niet vaak dat ik 2 naaiprojecten in 1 dag weet af te ronden. Gisteren lukte dit wel. Ik maakte een jurkje én dit shirt. Dit lukt alleen op een vrije dag wanneer de kids niet thuis zijn, anders is het geen doen. Extra leuk als het dan wel een keer lukt.

Dit stofje zat in de doos stoffen die ik een tijdje geleden van iemand overnam. De kleuren spreken mij erg aan, lekker fleurig. Het was alleen niet zo’n heel groot stuk waardoor ik even moest denken wat ik ervan zou kunnen maken. Toen kwam ik op het idee om een voorpand uit deze stof te doen en een andere stof aan de achterkant. Aangezien ik iets voor mijn oudste dochter (net 7) wilde naaien in maat 128, moest het een shirt worden, want voor een jurkje was de stof te kort.

Naveltruitje
Ik checkte nog even bij haar of ze de stof mooi vond en hij werd goedgekeurd. Gelukkig. Laatst gaf mijn dochter aan dat ze een shirtje waarbij je een beetje blote buik ziet leuk vind. Ik ook en daardoor kwam ik op het idee het Nelly belly shirt / naveltruitje van Smospotten & Snoesjes eens te maken. Ik maakte hier al wel eerder jurkjes van (deze voor mijzelf en deze en deze voor mijn dochter), maar nog geen shirt. Ik ging voor maat 128, in de hoop dat deze niet te ruim zou zijn. Ik deed een elastiek in de zoom / tunnel en naaide er voor de sier een strikje op (vast). Zo heb je geen last van koordjes die steeds los gaan zitten.

Combinatie
Ik combineerde de stof met effen turquoise tricot. Deze kleur komt precies terug in de gekleurde stof. Ik twijfelde tussen roze of blauw en dit blauw leek mij iets rustiger. Staat superleuk op een hip jeansshortje.

Het patroon lag hier al geprint klaar, dus ik had hem zo klaar. Lekker snel projectje!

See you soon! Volg je mij al op Instagram?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: