Stoere roze sweaterjurk met hertjes en Cuff boorden

Onze zomervakantie zit er weer op en ik heb er ook alweer een werkweek op zitten. Omdat wij altijd laat vakantie hebben, is het echte mooie weer na onze zomervakantie dan ook meestal wel voorbij. Daarmee is dan gelijk de tijd van zomerkleding voorbij. Na mijn vakantie-naai-pauze is het nu dus de hoogste tijd om aan te slag te gaan met de najaars- en wintercollectie. Super leuk! Al heb ik lang niet al mijn zomerprojectjes kunnen maken die in mijn hoofd zaten. Die parkeren we dan maar voor volgend jaar.

Hertjes stof en Cuff boorden
Deze sweaterjurk die ik voor mijn oudste dochter maakte is ook zo’n project dat al lang in mijn hoofd zat. De stof lag ook al lang klaar, maar het is me niet gelukt deze voor de zomer te maken. Dus toen besloot ik te wachten tot na de zomer. De roze hertjes stof is van Bipp Design en heb ik begin dit jaar gekocht bij Karteris in Nijmegen. De zwart-witte Cuff boorden bestelde ik onlangs bij Naaiplezier. Ik heb hier even naar moeten zoeken, want in het zwart-wit zijn ze bij veel webshops uitverkocht. Studio Stof heeft ze trouwens ook nog zag ik later.

Gratis patroon sweater
Het patroon dat ik gebruikte voor de jurk ik de Ringer Tee, een gratis patroon van Brindille & Twig. Deze heb ik onderaan verlengd. Dit deed ik al eerder bij een sweaterjurk voor mijn babydochter. De naam doet je meer aan een t-shirt denken, maar met lange mouwen kun je hem ook maken. Omdat ik wilde dat het jurkje baggy zou vallen koos ik voor de grootste maat voor mijn bijna 3,5 jarige dochter. Dit is maat 118, voor 5-6 jaar. Dit klinkt heeeeel groot, maar zoals gezegd wilde ik een ruim vallend jurkje. Ze draagt nu aan de meeste kleding maat 104, dus voor het aankomende seizoen zou ik anders een maat 110 hebben gemaakt.

Van Ringer Tee naar Ringer Dress
Voor de lengte van de mouwen hield ik maat 104 aan en hier knipte ik later nog een stukje af, omdat de brede boorden er nog aan moesten. Onderaan heb ik de jurk met zo’n 13 cm verlengd. Hij is nu nog wat aan de lange kant, maar als je nagaat hoe snel kleine meisjes groeien, komt dit binnenkort vanzelf goed. En als ik eerlijk ben, ben ik altijd doodsbang dat ik een jurk te kort maak, want dan heb je een groter probleem.

Zo, blij dat mijn eerste projectje weer klaar is na mijn naaipauze. Een stoere jurk, maar toch met een lief (kinderlijk) printje. Daar hou ik van! In mijn hoofd duizelt het van de nieuwe ideetjes, dus er zullen er snel meer volgen.

Bekijk snel de aan foto’s. Wat vond mijn meissie haar nieuwe outfit leuk, vooral die gave kniekousen. Ze moest iedere keer lachen: “Mama, die sokken komen heeeeleeemaaaaaaaaaaaallll tot HIERRRR!” Superleuk met haar Adidasjes!

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!

16 reacties op “Stoere roze sweaterjurk met hertjes en Cuff boorden”

 1. hoi hoi
  ik vind het jurkje helemaal top en niks te groot of te lang.
  wat ik me wel afvraag heb je de mouwen gewoon ingezet op oorspronkelijk patroon en hem niet smaller gemaakt bij de schouders?

  • Bedankt! Ik heb aan de mouwen inderdaad niets veranderd, behalve dat ik ze een stukje korter heb gemaakt. Ik heb hem gewoon aangepast en gemeten met de boorden (rekening gehouden met naadwaarde). Ook niet smaller gemaakt bij de schouders. Weet je zo voldoende?

 2. […] Schattige panda Alhoewel ik soms een beetje moet wennen aan die donkere kleuren bij kinderen, vind ik hem erg tof geworden. Ik pas me toch vanzelf een beetje aan aan de mode. Met de schattige panda applicatie heb ik hem nog iets kindelijker gemaakt. De cuff boorden had ik over van deze sweaterjurk. […]

 3. […] Dit naaiproject maakte ik tijdens het middagslaapje van de kids in 1 keer af. Afgelopen zomer maakte ik voor de jongste een sweaterdress in maatje 68. Dit jurkje beviel goed en daarom besloot ik er weer een te maken. Dit keer (al) in maatje 80 en met lange mouwen. Ook voor de oudste maakte ik er trouwens al een, met Cuff boorden. […]

  • Oef.. dat durf ik niet meer te zeggen. Is een tijdje (4 jaar) geleden! Je kunt de lengte van een bestaande jurk tot aan de knieën opmeten en dan neem je dat iets ruimer. Dan weet je hoeveel stofje nodig hebt. Voor de boord onderaan zou ik ongeveer 90% nemen.

   Hopelijk kun je hier verder mee!

 4. […] Dit naaiproject maakte ik tijdens het middagslaapje van de kids in 1 keer af. Afgelopen zomer maakte ik voor de jongste een sweaterdress in maatje 68. Dit jurkje beviel goed en daarom besloot ik er weer een te maken. Dit keer (al) in maatje 80 en met lange mouwen. Ook voor de oudste maakte ik er trouwens al een, met Cuff boorden. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: