Baby sweaterdress met strikje van gratis naaipatroon

img_4974Dit naaiproject maakte ik tijdens het middagslaapje van de kids in 1 keer af. Afgelopen zomer maakte ik voor de jongste een sweaterdress in maatje 68. Dit jurkje beviel goed en daarom besloot ik er weer een te maken. Dit keer (al) in maatje 80 en met lange mouwen. Ook voor de oudste maakte ik er trouwens al een, met Cuff boorden.

Verlengde Ringer Tee
Ik gebruikte een gratis patroon van Brindille & Twig, de Ringer Tee. De maten lopen bij dit patroon net iets anders dan we in Nederland gewend zijn. Ik maakte maat 78, voor 9 – 12 maanden voor mijn dochter van 9,5 maanden. Ik verlengde hem onderaan met 4 cm en zette er een boord onder van 5 cm. Dat is breder dan volgens het patroon. De mouwen maakte ik 4 cm korter en zette er een boord van 4 cm aan. Het halsboord werd 2,5 cm. Deze afmetingen zijn van een dubbelgevouwen boord, dus je knipt hem 2 keer zo groot.

Stof
De stof komt van een sweater van papa waar een gat in zat. Papa wilde hem weg doen, maar ik vond het lila-paarse stofje ook heel leuk voor een meisje. Daarom had ik hem een tijdje geleden al in mijn stoffenkast gelegd. Hier knipte ik ook de bijpassende boorden uit.

Strikje
Het leek mij leuk om de sweaterdress te combineren met de zwart wit verticaal gestreepte legging die ik pas geleden maakte. Daarom wilde ik er eerst een zwart witte applicatie op maken. Maar toen kwam ik op het idee van een leuk strikje. Deze maakte ik uit dezelfde stof als de legging. Deze stof kocht ik bij Studiostof. Ik maakte het strikje volgens de uitleg in dit filmpje van MADE Everyday. Deze naai je met de naaimachine. Het is niet moeilijk en je hebt hem zo klaar!

Eerder maakte ik uit dezelfde stof ook al een haarstrik die ik juist zonder de naaimachine maakte. Maar deze moet natuurlijk wel in de wasmachine kunnen. Ik naaide hem vast met een paar steken op 5 verschillende punten. Onder het midden aan de flap die je over houdt en daarna afknipt en aan de binnenkant van de strik.

Het ‘made with love’ innaailabeltje is trouwens van de HEMA.En daar is ook de haarband weer die ik al eerder maakte… Staat hier ook weer bij:)img_4980img_4982img_4984De schattige snowboots waren een wat minder groot succes. Deze moesten zo snel mogelijk weer uit.img_4988img_4992

3 reacties op “Baby sweaterdress met strikje van gratis naaipatroon”

  1. […] Beleg en rits Het was de eerste keer dat ik een hals met een beleg maakte. Dat vond ik altijd erg ingewikkeld klinken, maar was heel goed te doen. Het was de tweede keer dat ik een rits inzette, ook dit is helemaal niet moeilijk. Gewoon doen! Onder de rits maakte ik nog een schattig strikje als detail. Weten hoe je een strikje maakt? Kijk hier. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: