Paperbag rimpelrokje voor mama genaaid zonder patroon

img_8989Geïnspireerd door de paperbag rokjes die ik onlangs voor mijn dochters maakte wilde ik er zelf eigenlijk ook wel eentje. Maar is dat niet te kinderachtig? Niet met wat aanpassingen!

Zo maakte ik het rokje voor mezelf in verhouding wat langer, ik koos voor een hip en volwassen stofje en ik zette er een band aan die je kunt knopen.

Afmetingen
Ik knipte 2 rechthoeken van 65 cm breed en 54 cm hoog. Dit is inclusief naadwaarde en zoom. Verder zette ik de rok op dezelfde manier in elkaar als die van de kids. De breedte (65 cm) is ongeveer 1,5 x mijn tailleomtrek en dit vervolgens gedeeld door 2 (om tot een voorkant en achterkant te komen).

Bandje met knoop
Verder maakte ik er een bandje aan. Hiervoor knipte ik een strook van 6 cm bij 150 cm. Van de lengte knipte ik later nog een stuk af. Ik naaide deze met de goede kanten op elkaar vast en daarna haalde ik de juiste kant van de stof naar buiten met behulp van een breinaald. De uiteinden vouwde ik een stukje naar binnen en naaide ik dicht. Ik zette deze band op 3 punten vast op het elastiek, middenachter en aan beide zijkanten. Ik trok de rok aan om te zien waar ik hem vast kon naaien. De voorkant is los en knoop ik ‘echt’.

De stof kocht ik bij Karteris in Oosterhout. Vraag met niet wat voor stof het precies is… maar de kleur vind ik super!

img_8988

3 reacties op “Paperbag rimpelrokje voor mama genaaid zonder patroon”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: