Roze sweaterdress met hertjes (Ringer Tee patroon)

img_0031En toen was het even stil op mijn blog… Ik zie net dat mijn laatste post 1,5 maand geleden is. Dat is best lang voor mijn doen. Echte oorzaak kan ik niet noemen. Even wat minder zin om achter de naaimachine te kruipen, last van een after vakantie dip en weer wennen aan het werkritme. Maar goed, niets moet, het mag gewoon leuk blijven!

Roze sweaterdress
Deze sweaterdress van french terry maakte ik al wel een maand geleden, het kwam er alleen nog niet van om er foto’s van te maken. Het is maar liefst het derde jurkje dat ik maak van deze stof. En nu is het dan ook op. Ik maakte al eerder een Candy jurk en een sweaterdress in een mini maatje. Ik vond het zo jammer dat deze te klein was, dat ik besloot hem nog een keer te maken. Alleen maakte ik dit keer de boorden uit dezelfde stof.

Gratis patroon
Ik gebruikte voor de sweaterdress het gratis patroon van de Ringer Tee. Ik koos voor maat 90 (= 92) voor mijn dochter van 20 maanden. Ik verlengde de Ringer Tee onderaan met 8 cm.  Daar zette ik een boord onder van 10 cm, dubbelgevouwen 5 cm. Dit deed ik ook bij de mouwen. Deze boorden zijn breder dan volgens het patroon. De mouwen knipte ik daarom 3 cm korter.

Viola legging
Ik maakte er een bijpassende Viola legging bij in maat 92 in een zilver ribstofje. De Viola heb ik een flink stuk ingekort.

Stoffen
De stofjes kocht ik al langer geleden. De roze hertjes stof is van Karteris en het zilverkleurige stofje van de markt in Doetinchem. En die roze french terry is zo heerlijk! We zijn er weer blij mee!

Lekker poseren
Tijdens het maken van de aan foto’s gebeurde er iets nieuws. Mijn dochter vond het leuk. Ze bleef staan.. en zitten. Ze had er lol in! Alleen haar lievelingsknuffel en reserve lievelingsknuffel (van de Jumbo) wilde ze eigenlijk niet loslaten…:)

Haar super schattige panterprint schoentjes zijn van Schuurman Schoenen!

img_0033img_0032DSC00259DSC00267DSC00268DSC00267DSC00256DSC00253DSC00265DSC00245

6 reacties op “Roze sweaterdress met hertjes (Ringer Tee patroon)”

  1. Leuk idee zeg! Was even vergeten dat de Ringer tee ook een lange mouwen versie heeft. Ging het goed met de halsboord in dezelfde stof? Dat vind ik nog wel lastig om het zo te doen dat het goed over het hoofd aangaat.
    Ook een legging in ribbelstof is een goed idee. Je hertenstofje is nog te koop in de aanbieding bij http://www.destoffenstraat.com voor 5euro per meter

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: