Roze sweaterdress met hertjes

img_0031En toen was het even stil op mijn blog… Ik zie net dat mijn laatste post 1,5 maand geleden is. Dat is best lang voor mijn doen. Echte oorzaak kan ik niet noemen. Even wat minder zin om achter de naaimachine te kruipen, last van een after vakantie dip en weer wennen aan het werkritme. Maar goed, niets moet, het mag gewoon leuk blijven!

Roze sweaterdress
Deze sweaterdress van french terry maakte ik al wel een maand geleden, het kwam er alleen nog niet van om er foto’s van te maken. Het is maar liefst het derde jurkje dat ik maak van deze stof. En nu is het dan ook op. Ik maakte al eerder een Candy jurk en een sweaterdress in een mini maatje. Ik vond het zo jammer dat deze te klein was, dat ik besloot hem nog een keer te maken. Alleen maakte ik dit keer de boorden uit dezelfde stof.

Gratis patroon
Ik gebruikte voor de sweaterdress het gratis patroon van de Ringer Tee. Ik koos voor maat 90 (= 92) voor mijn dochter van 20 maanden. Ik verlengde de Ringer Tee onderaan met 8 cm.  Daar zette ik een boord onder van 10 cm, dubbelgevouwen 5 cm. Dit deed ik ook bij de mouwen. Deze boorden zijn breder dan volgens het patroon. De mouwen knipte ik daarom 3 cm korter.

Viola legging
Ik maakte er een bijpassende Viola legging bij in maat 92 in een zilver ribstofje. De Viola heb ik een flink stuk ingekort.

Stoffen
De stofjes kocht ik al langer geleden. De roze hertjes stof is van Karteris en het zilverkleurige stofje van de markt in Doetinchem. En die roze french terry is zo heerlijk! We zijn er weer blij mee!

Lekker poseren
Tijdens het maken van de aan foto’s gebeurde er iets nieuws. Mijn dochter vond het leuk. Ze bleef staan.. en zitten. Ze had er lol in! Alleen haar lievelingsknuffel en reserve lievelingsknuffel wilde ze eigenlijk niet loslaten…:)

img_0033img_0032DSC00259DSC00267DSC00268DSC00267DSC00256DSC00253DSC00265DSC00245

5 gedachtes over “Roze sweaterdress met hertjes

  1. Leuk idee zeg! Was even vergeten dat de Ringer tee ook een lange mouwen versie heeft. Ging het goed met de halsboord in dezelfde stof? Dat vind ik nog wel lastig om het zo te doen dat het goed over het hoofd aangaat.
    Ook een legging in ribbelstof is een goed idee. Je hertenstofje is nog te koop in de aanbieding bij http://www.destoffenstraat.com voor 5euro per meter

    Like

  2. Pingback: Leather Sweater zonder leather & een gerecyclede jeans | MADE by MoDi

  3. Pingback: Raglan sweaterdress | MADE by MoDi

  4. Pingback: 5 projecten uit 1,5 meter stof | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s