Haarstrikjes van restjes stof

Ongeveer een maand geleden maakte ik een XXL haarstrik voor mijn oudste dochter van een restje stof. Deze maakte ik vast aan een haarelastiekje. Nu maakte ik wat kleinere haarstrikjes die ik vastlijmde aan een haarklemmetje. Wederom met restjes stof.

Krokodilknijpers

Bij Zara kocht ik een superleuke grijze jurk met okergele stippen voor de oudste. Ik wilde hier graag een bijpassend haarstrikje bij hebben, omdat ik dat zo schattig vind staan bij een klein meisje. Zo kwam ik op het idee om van een restje okergele stof dat ik nog had liggen een haarstrikje te maken. Ik bestelde een zakje Krokodilknijpers bij Kralen & Hobby van 46 mm breed.

Haarstrik tutorial
Hoe ik de strikjes maakte kun je zien in de tutorial die ik onlangs op deze blog plaatste. Als je de strik klaar hebt plak je hem met een flinke dot lijm vast aan de Krokodilknijpers. De okergele stof gebruikte ik eerder voor een rokje, de roze stof voor deze jurk en deze sweaterdress. Van de spijkerstof met stippen maakte ik 3 jaar geleden een babybroekje.

Voor deze strikjes knipte ik lapjes stof van ongeveer 13 cm x 9 cm.

Lint hergebruiken
De roze lintstrik zat om een cadeau dat ik voor mijn verjaardag kreeg, een parfum geschenkverpakking. Ik vond het wel grappig hier ook een haarspeld van te maken. Leuk bij een grote knot of hoge staart.

6 reacties

  1. […] Stof De rode tricot kocht ik op de markt in Doetinchem bij Megastoffen. Op de foto’s combineerden we de overgooier met een top van Retour Jeans, een lederlook legging van Hippe Beebjes, slippers van de Zeeman, een scrunchie van de Action en een zelfgemaakte haarstrik. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s