Rimpelrokje met bloemen en elastische band

img_4232Ondanks dat ik nu toch al ruim 3 jaar naai begon ik met knikkende knieën aan dit project. Ik lees vaak hoe simpel het is om een rokje te maken met een elastiek als band, maar het werken met zo’n elastische band leek mij toch maar lastig. Vooral om een nette afwerking te krijgen. Gelukkig kan ik nu beamen dat het prima te doen is en verwacht ik dat er zeker nog wel meer van dit soort rokjes zullen volgen.

Like Flo
De inspiratie voor dit rokje deed ik op toen ik een foto voorbij zag komen van een super leuk okergeel meisjesrokje van het merk Like Flo met bloemenprint. Maar als echte naaiverslaafde denk ik zo’n beetje bij ieder kledingstuk: “Dat wil / kan ik zelf maken!’. Dus ik ging op zoek naar een okergele stof met bloemenprint. Deze Big Garden Floral tricot van Megan Blue Fabrics vond ik bij Studiostof. Ik vind de kleur echt te leuk!

Elastiek / elastische band
Ik zocht er bij Studiostof gelijk een bijpassend elastiek bij. Keuze genoeg! Ik koos een grijs-zwart-wit gestreepte elastische band. Deze is 3,5 cm breed en dat vind ik een mooie breedte voor een meisje van 3.

Afmetingen rimpelrokje
Bij mijn zoektocht naar de afmetingen voor een rimpelrokje in maat 104 kwam ik een handige tabel en instructie van Mina Dotter tegen. Voor de breedte hield ik de maat uit de tabel aan, namelijk 110 cm. Dit is voor de voor- en achterkant, dus je krijgt dan maar 1 naad. De lengte van 31 cm vond ik veel te lang. Ik wilde een vlot kort rokje, dat boven de knie valt. Aangezien mijn peuter dol is op rokjes kon ik er zo eentje uit haar kast pakken om op te meten. Haar HEMA rokje in maat 98 / 104 is 24 cm hoog. Dit rokje heeft ook een elastische band. Ik besloot deze 24 cm aan te houden voor de hoogte (lengte dus).

Rare volgorde
Ik zette de rok in elkaar in een aparte volgorde. Nadat ik de stof op 110 cm had afgeknipt maakte ik eerst de zoom. De reden hiervoor is dat je dan al 1 rechte kant hebt. Daardoor werd het makkelijker om de stof op een hoogte van 24 cm af te knippen. Anders is het best lastig om een rechte strook van 24 cm x 110 cm te knippen met dat krullende tricot. Daarna heb ik de zijnaad vastgenaaid. Vervolgens de rok bovenaan gerimpeld, zoals Mina Dotter het uitlegt en als laatste het elastiek eraan genaaid. Hiervoor heb ik de rok op 16 plaatsen vastgezet met een speld aan het elastiek met een gelijke verdeling. Zo is het makkelijker tot een net resultaat te komen, dan wanneer je dit maar op 4 plaatsen doet.

Combinaties
Dit keer het zelfgemaakte rokje gecombineerd met gekochte kleding uit de winkels. We kunnen niet alles zelf maken hé? Als we daar eens tijd voor hadden:)

Bekijk hier meer rimpelrokjes!

img_4147img_4200img_4208img_4179img_4160img_4191img_4158

Op de foto’s hierboven draagt ze een zwarte legging van de HEMA onder het rokje. Dit model zit haar heel mooi. Hieronder nog een paar combinaties…
img_4239

Met grijs vestje van H&M en grijs-wit gestreepte HEMA legging.

img_4241Met laarsjes van Shoesme.

img_4252Het witte vestje met zwarte stipjes is van de HEMA en de grijze leatherlook snake legging van Quapi.img_4253

4 reacties op “Rimpelrokje met bloemen en elastische band”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: