Haar’frutsels’ naaien met restjes stof

Als ik zie dat mijn bak met restjes stof te vol wordt, dan bedenk ik wat voor kleine dingetjes ik er nog van kan maken. Ieder stukje stof verdient het om iets moois te worden…haha! Nou is dat een beetje overdreven, maar ik vind het wel fijn om zo min mogelijk weg te gooien. Ik maakte 2 dingen die ik al eerder maakte.

Haarband
Ik maakte van 1 wat groter stuk een haarbandje, een zogenaamde wrap haarband. In 2018 maakte ik ook een aantal wrap-haarbanden. Wat is dat alweer lang geleden! Ik gebruikte opnieuw het gratis patroon van Tiene. Doordat ik niet meer stof had moet ik het haarbandje iets verkleinen. Hij past nu bij een baby of peuter.

Haarstrikjes aan een elastiekje
Ook maakte ik 10 haarstrikjes. Ik maakte ze al vaker, maar dit keer maakte ik ze iets kleiner. Dit ‘patroontje’ tekende ik zelf. Doordat ze wat kleiner zijn vallen ze nu wat minder slap, nog net iets mooier.

Klein cadeautje / traktatie
Ik heb deze strikjes al meerdere keren uitgedeeld: met een kinderfeestje van onszelf in een goodiebag, als extra cadeautje voor een kinderfeestje… etcetera. Misschien maak ik ze nog wel een keer als cadeautje voor een traktatie op school. Ik weet dan alleen niet zo goed wat ik de jongens dan moet geven? Als je een idee hebt, laat even een reactie achter! Ik zie vaak meisjes lopen met de strikjes die ik ze gegeven heb, dus dat is toch wel een teken dat ze gewaardeerd worden:)

Vind het ook bijzonder dat ik bij 9 van de 10 haarstrikjes een kledingstuk voor me zie dat ik er eens van gemaakt heb. Dat maakt het extra leuk.

Wat maak jij van kleine stukjes stof? Laat het me weten in de reactie!

3 reacties op “Haar’frutsels’ naaien met restjes stof”

 1. He, leuk om te lezen over die haarstrikjes. Ik maakte ze eens, volgens orginele grote van het patroon. Ik vond ze vooral bij ongeveer 3 jarigen ook te groot en tekende net als jij, zelf een kleinere versie ervan.
  Grappig om te lezen.
  Heb mn zoon, toen hij 4 werd, (vorig jaar juni) op oa snoep en haarstrikjes laten trakteren voor de meisjes en voor de jongens ook snoep en een dierenkop potlood van de hema. Beide viel goed in de smaak.
  Misschien een idee. Ligt wel aan de leeftijd van de kinderen of het leuk is, maar voor toen wel 😄

  • Hoi Aline, wat grappig en toevallig dat jij de strikjes ook kleiner hebt gemaakt.

   Die potloden heb ik ook al eens getrakteerd. Die zijn leuk idd! Een goed idee om dat te combineren met haarstrikjes voor de meisjes. Ga ik onthouden!

   Groetjes,
   Moniek

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: