Lekker warme wikkeldeken voor pop gehaakt

img_5148Zijn jullie ook zo kritisch op je eigen werk? Dit wikkeldekentje maakte ik al meer dan een jaar geleden. Maar toen hij bijna klaar was heb ik hem in de mand met bollen wol gesmeten, omdat ik niet tevreden was. Als ik hem plat neerleg, dan valt hij niet mooi plat, maar hij hobbelt.

Gisteren vond ik hem weer in die zelfde mand, toen ik aan het kijken was welke kleuren breigaren ik nog had liggen. Ineens vond ik hem zo gek nog niet. En bovendien is het voor een pop… Die zal vast niet klagen toch? En mijn dochter van 3 ook niet zo snel. Misschien was ik destijds toch iets tè kritisch geweest.

Waaierrand
Dus ik viste de wikkeldeken uit de mand. Het roze gedeelte was klaar, alleen de draadjes moest ik nog wegnaaien. Hier begon ik mee. Daarna haakte ik er nog een randje vasten omheen met mintgroen. Vervolgens maakte ik er als finishing touch nog een waaierrand omheen. Telkens 5 stokjes in 1 steek, 1 overslaan, 1 vaste, 1 overlaan en weer 5 stokjes in 1 steek etc….

Granny square
Voor de rest is de wikkeldeken gewoon een hele grote granny square. Zie in dit filmpje van Happy Little Things hoe je deze maakt. Er hoort ook een deel 2 bij het filmpje, het linkje staat in de beschrijving eronder. De driehoek waar het hoofdje in kan is het begin van een omslagdoek, zoals in dit filmpje van Vonnes Creaties . De driehoek haakte ik met vasten vast aan het vierkant en ik omhaakte gelijk de hele rand van de granny square met deze steek.

Garen
Het garen is de Supersoft van de Zeeman, een prima garen voor 99 cent per bol. Af en toe wel wat verschil in dikte, maar voor deze prijs nemen we dat voor lief.

Deze kleurencombinatie gebruikte ik trouwens al eerder voor een muts en sjaaltje voor pop.

Popje (Paola Reina) lijkt wel blij met haar warme dekentje, toch?!:)

img_5151img_5154img_5152img_5156

5 reacties op “Lekker warme wikkeldeken voor pop gehaakt”

 1. Hehe. Ik heb een vraagje over de warme wikkeldeken voor de pop. Heeft u enig idee hoe groot de deken is qua afmeting..gr Heidi

 2. Ik heb een vraag over het dekentje van de pop hoe groot is het dekentje en de breedte mijn dank

  • Hoi Jannie, het is een hele grote granny square. Zie linkje dat in de tekst staat.

   De afmeting weet ik zo niet, daar zal ik later even naar kijken.

   Groet,
   Moniek

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: