Bummies: een schattig kort babybroekje

img_3124Nu ik voor mijn oudste dochter en voor mezelf een kledingstuk uit de wit-donkerblauw gestreepte stof had gemaakt, kon mijn babydochter natuurlijk niet achterblijven. Met de temperaturen van deze mooie zomer kon zij wel een extra kort broekje gebruiken. Een rokje is leuk bij een meisje, maar een kort broekje is toch praktischer. Heb je gelijk de luier netjes bedekt en het blijft beter op z’n plek zitten dan een rokje.

Bummies luierbroekje
Een mooi moment om het nieuwe patroontje van Brindille & Twig te proberen, de Bummies. Hij wordt beschreven als diaper cover / luierbroekje / bloomer en je kunt hem met elastiek bij de beentjes maken of met boordjes. Als je hem met elastiek maakt vind ik het inderdaad meer een luierbroekje, maar met boordjes wordt het naar mijn mening meer een broekje.De Bummies is een gratis patroon dat je hier kunt downloaden.

Brindille & Twig
Ik maakte al eerder patroontjes van Brindille & Twig, namelijk een variant op de Ringer Tee en de Flutter Sweatshirt Dress. Ik ben hier erg tevreden over. Ze vallen mooi op maat en er zit een goede uitleg (in het Engels) bij. De naadwaarde is inbegrepen bij deze patronen, wat ik ook erg handig vind.

Makkelijk combineren
Ik maakte een Bummies met boordjes aan de benen en zonder koordje door de tailleband. Hij is erg snel klaar. Voor mijn net 6 maanden oude dochter koos ik toch nog voor een maatje 68. Ze draagt zo’n beetje al haar kleding nog in maat 62 of 68 en zelfs nog wat exemplaren in maat 56. 74 is nog niet veel in haar kast te vinden. Nu kan ze hem gelijk aan. Ik heb 2 mooie (gekochte) roze shirts met donderblauwe print, die er mooi bij staan. Combineren met alleen een rompertje kan ook nog!

Kledinglabels
Het maatlabel bestelde ik bij Mamarieke en het innaailabel komt van de HEMA.

Oja, het shirt dat ik voor mezelf maakte uit deze stof vind je hier. En het shirt dat ik voor mijn peutertje maakte uit dezelfde stof vind je hier.

De rammel & rolbal van Playgrow vind je hier!

img_3088img_3086img_3092img_3125img_3083img_3122En hier vond grote zus het mooi geweest… zij wilde ook op de foto! Ze draagt haar Racerback dress die ik alweer 14 maanden geleden maakte. Zie je hoe ze is gegroeid?img_3099

Heb jij ook een bummies gemaakt? Laat gerust een linkje achter naar je blog!

7 reacties op “Bummies: een schattig kort babybroekje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: